Publicitate

Interviu – totul despre masaj

Pentru că masajul a devenit foarte căutat în zilele noastre, am decis să vorbesc cu un specialist de la www.spamasaj.ro și să aflu câteva lucruri pe care poate nu le știai despre tehnica masajului.

1.În primul rand as vrea sa știu ce fel de masaj ați recomanda pentru o persoana cu o viață foarte activa care fuge întotdeauna dintr-un loc în altul ?

O astfel de persoana este clar ca nu este adeptul unui studio de masaj / spa. Mai exact nu se poate deplasa intr-o anumita locație din cauza programului instabil.
Asadar cea mai buna varianta pemtru el ,ar fi ca terapeutul sa vina la domiciliul lui.
Din acest motiv masajul la domiciliu a căpătat o mare anvergura în ultimul timp și este din ce în ce mai căutat.

2. Oricine poate face masaj ? Sau exista momente în care masajul este de evitat?

Masajele pot fi de mai multe feluri însă cele mai căutate sunt fie cele de relaxare fie cele terapeutice și mai nou și cele anticelulitice.
Este clar ca fiecare masaj are și restricțiile lui spre exemplu :
Unei persoane în vârstă nu îi poți face un masaj cu bete de bambus sau un masaj în profunzime ( deep tisue ) ca și profesionist te vei rezuma la un masaj terapeutic sau de relaxare.
Clientul propune o terapie dar datoria terapeutului este sa îl informeze cât de indicat este acel tip de masaj pentru el .

3. Ne puteți prezenta pe scurt cum se desfășoară o ședința de masaj la domiciliu?

Frumusețea masajului la domiciliu din punctul meu de vedere este ca Îți poți personaliza singur după bunul plac atât atmosfera cât și terapia.
Pe scurt , îți suni terapeutul sau faci o programare online în care îți poți personaliza propiul masaj de la tipul de terapie pe care îl doresti pana la muzica cat și  aroma uleiului pe care îl vrei.
Calitatea mesei de masaj , aspectul ingrijit al maseurului, diversitatea terapiilor din portofoliu, recomandările pe care le are dar și produsele folosite, sunt criteriile după care îți poți alege persoana cu care vei colabora.

În funcție de starea pe care o ai poți fie  sa te deconectezi total mai exact sa nu scoți un cuvânt pe tot parcursul masajului ( recomandat în marea majoritate a masajelor mai ales cele de relaxare)  sau fie poți sa te descărci vorbind cu maseurul sau sa te relaxezi privind fie un serial sau  un film bun. Eu nu condamn pe nimeni. Pana la urma suntem diferiți și cred ca fiecare dintre noi înțelege altfel starea de bine
P.s :
La sfârșit trebuie musai sa primești un feedback și recomandari pentru viitoarele ședințe.

4. Care sunt beneficiile masajului cu pietre calde și reci ?

Intradevar , aceasta terapie a început sa fie din ce în ce mai cerută mai ales vara.
Baza acestei terapii geotermale o constituie aplicarea simultană de pietre calde și reci, care acționează în două direcții: pietrele calde (50 grade Celsius) fluidizează fluxul de sânge și crește metabolismul celular, iar pietrele reci (8 grade Celsius) eliberează histamina și au efect de vasoconstricție acționând asupra durerii stopând procesele inflamatorii. Fiecare piatră este plasată în anumite puncte ale corpului, acoperind toate cele șapte chakre pentru a relaxa mușchii și a deschide canalele energetice. Masajul acoperă fiecare zonă a corpului uman dar poate fi aplicat și unei anumite zone problematice, putând grăbi vindecarea în afecțiuni articulare sau în stări generate de stres și oboseală.

5.Exista beneficii pe termen lung ale masajului ?

Reduce / stopează apariția stresului a starilor de depresie si de  anxietate.Şedințele de masaj regulate te energizeaza , ajuta la eliminarea durerilor musculare, ajuta la optimizarea posturii si stimuleaza în bine atât starea emoțională cât și  starea psihica.

6.
Este intre mit și realitate.
Depinde foarte mult de terapeut cum alege sa decurgă ședința și mai ales abordarea pe care o are fata de client.
În general kinetoterapia este asemănătoare cu mersul la sala însă diferența o constitue tipurile de exerciții dar și faptul ca la sala mergi sa arăți bine iar la kinetoterapie mergi sa te faci bine.
Sa nu uitam de fapt ce înseamnă cuvântul kinetoterapie : „terapie prin mișcare”.

7. Exista riscuri atunci când îți face masaj o persoana necunoascatoare?

Da , de la  cauzarea de crize renale la apariția edemelor ( vanatailor ), pana la mobilizari neadecvate ale articulațiilor ce conduc la entorse și fracturi.
Din acest motiv am ales sa fac un work shop în care oameni simpli/cupluri ,pot participa și în același timp învăța cum sa aplice  corect tehnicile de baza intr-un masaj.

8. Dezavantajele masajului

Masajul se face, in general, in conditii de siguranta, atat timp cat este efectuat de catre un specialist .
Unele forme de masaj pot determina aparitia unei usoare febre musculare, a doua zi, dar masajul nu trebuie sa fie dureros sau inconfortabil. Daca oricare dintre tehnicile de masaj sunt dureroase sau neplacute, ar fi bine sa instiitati terapeutul

Cele mai des intalnite probleme rezulta in urma aplicarii unei presiuni mult prea mari in timpul masajului. In cazuri rare, masajul poate provoca:
– sangerare interna
– leziuni ale nervilor
– paralizie temporara
– reactii alergice la uleiuri sau lotiuni de masaj.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.