Am început să scriu pentru că îmi plăceau poveștile. Am descoperit, ani mai târziu, că ele fac parte din mine și că, și dacă aș vrea să le țin ascunse, ele tot ar ieși la iveală pentru că fac parte din mine. Copacul cu povești este un film trist, un film în care poveștile nu sunt mereu ceea ce par a fi și în care un băiețel trebuie să ducă pe umeri o povară mult prea mare pentru sine.
Copacul cu povești îl prezintă pe Conor, un băiețel care a uitat de mult ce înseamnă să copilărești. El locuiește împreună cu mama sa bolnavă și, din când în când, cu o bunică pe care nu o vrea în viața sa. Într-una din nopți, la 12.07, Copacul la care Conor se uita în fiecare seară prinde viață și îl vizitează pe băiat. Urmează câteva episoade pline de povești, Monstrul încercând să îi prezinte lui Conor câteva povești care urmează să îi fie foarte folositoare pe parcursul vieții sale.
copacul cu povesti
Copacul cu povești este un film ce li se adresează atât copilor, cât și adulților. Un film despre iubire, sacrificii, familie și povești pe care nimeni nu le știe. Copacul cu povești este un film emoționant, care pe mine m-a impresionat mai ales datorită celor cinci povești pe care le-am aflat – trei ale Copacului, una a familiei și coșmarul lui Conor. Coșmar despre care băiatul nu mai spusese nimănui până în acel moment.
Mi-a plăcut la nebunie modul în care a fost creat Copacul, dar și lumea în care trăia Conor. Un mare plus al filmului, din punctul meu de vedere, îl au scenele care prezintă primele două povești ale Copacului. Animațiile mi-au adus aminte de cărțile pe care le aveam când eram mică și care îmi plăceau extrem de mult.
Partea mea preferată din film a fost finalul, atunci când am aflat de ce a apărut Monstrul și care era povestea lui adevărată. Deși intuisem sfârșitul, momentul în care Conor află adevărata poveste a noului său prieten m-a impresionat extrem de mult.
copacul cu povesti
Filmul este adus de Freeman Entertainment și apare în cinema începând cu data de 24 februarie.