Muzeul Literaturii Române este un loc pe care voiam de multă vreme să îl vizitez. În facultate nu am avut ocazia atunci când unul dintre profesori făcea „excursii” acolo. Așa că ieri, când aveam neapărată nevoie să evadez din casă, am decis să demarez un nou proiect pe blog. Despre ce va fi vorba? Despre locuri ascunse la vedere: muzee, case memoriale, locuri pe care nu le vizităm deși ar trebui. Am decis că trebuie să încep cu un loc de care sunt atrasă mai ales din punct de vedere profesional. Așa că Muzeul Literaturii Române a fost cea mai bună opțiune. În următoarele săptămâni o să mă plimb prin București, și nu numai, în căutarea unor locuri ascunse la vedere. Și m-ai ajuta foarte mult dacă mi-ai sugera și tu locuri de vizitat. Haide să aducem la lumină locurile astea!
despre
Am decis să las pozele să vorbească mai mult. Muzeul Literaturii Române este un loc plin de poezie, la propriu. Am descoperit aici mari nume ale literaturii de care fiecare dintre noi ne-am lovit la un moment dat în viață. Fie că e vorba despre BAC, fie despre poveștile pe care le citea când eram mici, fiecare dintre noi a auzit cel puțin de jumătate dintre autorii ale căror opere se ascund în acest muzeu. De la Văcărești, la Eminescu, de la Barbu, la Urmuz. O să găsești aici secțiuni pentru fiecare perioadă importantă a literaturii. Vei găsi la tot pasul poze din viețile private ale autorilor și obiecte decorative (piane, mașini de scris, pixuri cu sigilii).
Muzeul are 3 etaje fiecare dintre ele cu o poveste anume. Mansarda este perfectă pentru evenimente restrânse așa că dacă ești în căutarea unui loc plin de poveste, nu ezita să vizitezi acest muzeu ascuns chiar în centrul Bucureștiului în apropierea Pieței Romane.
Pe lângă manuscrise vechi și poezii pe care le vei recunoaște sau nu locul are un mare mare plus. Așa cum vorba Alex Damian acum puțin timp la Instacamp, muzeele sunt locurile perfecte pentru a fost niște poze minunate. Muzeul Literaturii Române este extrem de instagramabil, dovadă stau pozele pe care ți le las în articol. Eu chiar sper că îți vor deschide apetitul pentru o plimbare într-o clădire vechea e Bucureștiului.
tarif și ore de vizită
Muzeul poate fi vizitat de marți până duminică între 10.00 și 18.00. Dacă ajungi în prima joi a lunii vizita este gratuită. În restul zilelor, intrarea pentru adulți este 5 lei și pentru elevi și studenți 2 lei.
În următoarele săptămâni îți voi arăta o altă față a orașului. Eu plec să descopăr mai multe despre locurile astea despre care nu mulți știu sau le ocolesc fără să realizeze ce pierd. Nu mai sta în casă, vara fuge și e păcat să ratezi o plimbare de câteva zeci de minute doar pentru a sta în casă!
Pe Instagramul meu vei găsi mai multe poze din excursiile astea neplanificate și materiale video ce vor fi încărcate doar acolo.