Cartile reprezinta un aspect foarte personal, depinde foarte mult de gusturile unei persoane, de experientele literare trecute si de foarte multe alte aspecte. Uneori, se dovedeste destul de greu sa faci recomandari in ceea ce priveste o carte, fie ea si una ce ti s-a parut extrem de buna!
Cu toate acestea, consider ca sunt anumite carti sau, mai bine zis, tipuri de carti pe care oricine ar trebui sa le citeasca la un moment dat in aceasta viata! Inainte de continua de lecturat articolul, vreau sa iti ofer un pont: in perioada aceasta sunt reduceri pe Books-expres.ro, asa ca intra pe site si vezi daca-ti face ceva cu ochiul.
In continuare, descopera cateva recomandari de carti pe care merita sa le citesti!
- Cartile de dezvoltare personala
Daca ar fi sa fac o singura recomandare in ceea ce priveste o singura tipologie de carti ce merita citite, in mod cert, ar fi cele de dezvoltare personala. Poti invata multe lucruri despre tine si cum sa te porti in relatia cu tine, dar si cu cei din jur, cum sa faci fata diverselor provocari, cum sa iti intelegi anumite sentimente si trairi si, inclusiv, cum sa iti intelegi corpul, cum afecteaza emotiile negative corpul uman si cum acestea pot declansa afectiuni fizice serioase.
- Cartile experentiale (relatate din perspective cat mai apropiate de realitate)
Fictiunea poate reprezenta o modalitate de a evada din lumea cotidiana, de a face fata stresului si agitatiei zilnice. Insa, sunt anumite carti care transpun realitatea si experinetele de viata ale unor persoane, ce merita cu siguranta, lecturate. Ultima carte ce imi vine in minte in momentul acesta este “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi, ce isi povesteste experienta infruntarii cancerului vazut atat din perspectiva unui om, cat si din cea a unui chirurg. Desigur, sunt si alte titluri la fel sau poate si mai interesante de atat.
- Carti de mister, controversate
Acest tip de carti nu este agreeat de oricine, insa citirea romanelor politiste, de mistere sau de aventura poate reprezenta o modalitate ideala de a iti pune pune diverse intrebari si de a iti stimula creierul sa faca fata unor situatii limita si sa gaseasca solutii si strategii potrivite. In plus, uneori, sunt de-a dreptul savuroase romanele de mistere, in special cele ale Rodicai Ojog Brasoveanu (Seria Melania Lupu, dar nu numai), dar si cele ale scriitoarei Agatha Christie.
Acestea sau alte carti, important este sa citesti, sa iti dezvolti cunostintele generale si experientele!
Sursa poto: pexels.com