Publicitate

Despre încrederea în sine și ultimul an jumătate

Un lucru de care m-am lovit ani la rând în copilărie a fost lipsa încrederii în propria persoană. Fie că era vorba despre faptul că nu mă consideram suficient de puternică pentru a face tot ce ceilalți reușeau, fie că era vorba despre modul în care aparențele îmi conduceau puțin viața. Am crescut ca fiind un copil introvertit într-o lume în care nimeni nu se plângea de bullying, dar mulți dintre noi aveam parte de el. Și negativitatea și ideea asta că nu faci lucrurile bine, că nu arăți suficient de bine, că totul la tine e greșit nu venea numai de la ceilalți, ci mi-o impregnasem undeva în minte și nu reușeam să trec peste.

Anii au trecut și am transformat frica în putere. Am învățat să nu-mi mai fie rușine, să nu mă mai tem de faptul că aș putea să mă fac de râs, să mă accept. Și ăsta a fost un moment foarte important, în care am realizat că încrederea în propria persoană este cea care te face fericit, este cea care te lasă să fii tu.

După ce am reușit să mă accept, mi-am dat seama că aveam un lucru pe care îmi doream de mult să-l fac, dar de care îmi era teamă. Și așa cum spuneam, am pus frica aia într-o pungă și am aruncat-o în drumul meu spre ortodont. A urmat un an jumătate în care am zâmbit cât nu am făcut-o în toată viața mea! Mi-am dat seama că zâmbetul meu trebuie să arate așa cum îmi doresc eu și chiar dacă timp de 18 luni am purtat o extensie, un aparat care ajunsese să fie ceva banal, am înțeles că asta mă face pe mine să mă simt bine în pielea mea.

Ieri am scăpat de aparat. Și da, zâmbesc încontinuu de atunci! Mi-am dat seama că asta mă face fericită, împlinită și că îmi dă boost-ul ăla de încredere care uneori îmi lipsea. Acum urmează partea a doua, cea în cea în care vreau să mă simt și mai bine cu mine și pentru asta am început să folosesc produsele de la ZuWhite, o pudră de albire și o spumă (da, spumă!) pentru ca zâmbetul meu să fie așa cum mi-l doresc eu. Momentan sunt la început și pot să spun doar ambele produse miros a mentă și au un gust chiar ok în comparație cu alte produse de îngrijire orală.

Încrederea în sine o dobândești prin exercițiu, iubindu-te și având în grijă de tot ceea ce tu ești. Și mai e ceva: din când în când înseamnă să zâmbești, să râzi cu gura până la urechi și să te simți bine făcând asta. Încearcă, pentru mine asta e rețeta ideală!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.