Publicitate

Restaurant Diplomat – un loc plin de istorie accesibil tuturor in zona de Nord a Bucurestiului

Săptămâna a început pentru mai mulți bloggeri, influenceri și vedete într-un loc plin de istorie din zona de Nord a Bucureștiului, la Restaurant Diplomat. Locația este parte din cadrul Clubului Diplomatic, însă nu este o locație cu acces special, ci este la îndemâna oricui. Trebuie doar să îți dorești să servești o masă rafinată și gustoasă, iar Restaurantul Diplomat este o opțiune potrivită.

Giulia, Speak, Ștefania, Xonia, Lili Sandu, Silviu Tolu, Marisa Paloma, Andrei Vulpescu, Cristina Belciu, Andreea Perju, Deea Codrea, Ioana Vișanescu și mulți alți invitați prezenți la eveniment, s-au bucurat de meniul contemporan pregătit de chef-ul locației, pe care îl puteți servi și voi în același cadru de poveste.

Meniul diversificat este unul cu specific contemporan – internațional, cu preparate din bucătăriile importante ale lumii culinare, cu un plus către cea mediteraneană. Structura meniului este perfect echilibrată, între preparatele ușoare, de vara și cele care necesită un proces de gătire mai îndelungat și rafinat.

 Chiar și cel mai pretențios client își va găsi preparatul favorit printre aperitive, salate, paste, fructe de mare, pește, preparate din pui, porc, vită, vițel și miel sau deserturi.

Povestea Restaurantului Diplomat

Suntem în luna martie a anului 1922. Ziua a 7-a. Doi reprezentanţi ai avangardei care va schimba pentru totdeauna aspectul Bucureştiului de Nord, Colonelul St. E. Greble Junior şi domnul Alexandru Marghiloman, pun fundaţiile Country Club Băneasa. Printre ceilalţi 143 de membri fondatori se numărau şi Max Ausschmidt, C. Argetoianu, generalul Anderson , Basarab Brâncoveanu,

principele Jean Calimache, principele Cantacuzino, Barbu Catargiu, principele A.D. Ghica, principele Barbu Ştirbey, baronul Stărcea şi mulţi alţii.

       Împreună ei vor pune bazele celui mai mare Country Club din vremea aceea. Vila centrală, construită de celebrul arhitect Ion Mincu, găzduia şi sediile clubului nautic şi de polo, iar piscina şi terenurile de tenis, golf şi polo atrăgeau protipendada din întreaga Europă.

       Ulterior, clubul va găzdui Restaurantul „Diplomat”, locul în care bucureştenii serveau prânzul şi se bucurau de priveliştea oferită de Parcul Herăstrău, apoi reveneau în oraş spre seară sau îşi continuau plimbarea pe jos, pe aleile umbrite şi răcoroase ale parcului. Puţini sunt cei care ştiu că actualul parc a fost construit tot de către membrii fondatori ai Clubului Diplomatic şi oferit publicului larg.

       Aproape 100 de ani mai târziu, dorim să păstrăm atmosfera locului dar să-i dăm şi o notă modernă. Tocmai de aceea am călătorit în jurul lumii, culegând reţete de tradiţie din toate ţările, pe care le-am reinterpretat într-o manieră contemporană. Vrem să ne asigurăm că experienţa pe care o trăieşti este cea mai bună din oraş, de fiecare dată, de aceea avem o cavă de vinuri unicat, cu peste 800 de sticle de vin din întreaga lume, care pot fi potrivite perfect cu reţetele noastre originale.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.