Publicitate

Vrei sa reduci consumul de carburant? Iata cateva ponturi utile!

In ultima perioada, unul dintre aspectele ce ne-a ingrijorat pe toti a fost cel legat de consumul de carburant, mai ales in contextul ultimelor evenimente intamplate. Este destul de frustrat, uneori, să te gândești la suma pe care ai putea să o economisești în fiecare lună din salariu, dacă nu ar fi nevoie să o cheltuiești pe benzină, motorină sau gaz. 

Astazi vin catre tine cu cateva solutii prin care sa economiseste consumul de carburant. Vei vedea ca nu este nimic complicat sau sofisticat.

Iata 4 idei pentru un consum redus de carburant si daca vrei sa conduci ca un profesionist!

1. Nu conduce cu viteză când ai geamurile deschise: nu foarte multa lume stie, insa condusul cu geamurile deschise poare reduce aerodinamica mașinii pe carosabil. Iar acest aspecte poate duce si pana la o crestere cu pana la 20% a consumului de carburant. In special, daca conduci cu geamurile deschise in ideea de a ecomonisi consumul de carburant neactionand aerul conditionat, trebuie sa stii ca este mai bine sa utilezi AC-ul, deoarece consumul este doar de 10%.

2.Accelerează ușor: Cu cât accelerezi mai brusc, cu atât folosești mai mult combustibil. În oraș, . poți reduce consumul la mașină învățând să accelerezi ușor. Pentru a te asigura că procedezi bine, rezervă 5 secunde pentru a accelera motorul până la 20 de km la oră, când pornești de la stop. Deși poate fi greu, încearcă să fii delicat. Imaginează-ți că atunci când apeși accelerația manevrezi o ceașcă plină de cafea și nu vrei să o verși. 

3 Echipeaza masina cu anvelopele potrivite: Cauciucurile care nu sunt umflate completconsumă mai mult combustibil și se uzează mai rapid. Păstrează anvelopele umflate la presiunea maximă recomandată. Asta poate scădea consumul de carburant cu până la 3-4% și poate crește durata de funcționare a cauciucului. 

Asigură-te că roțile sunt aliniate corect, altfel vei consuma mai mult combustibil. Nu uita sa nu utilizezi anvelope uzate, deoarece poate pune in pericol siguranta ta si a altor participanti la trafic. Am vesti bune pentru tine: in cazul in care planuiai sa iti schimbi anvelopele, trebuie sa stii ca sunt reduceri pe E-roti.ro la o gama variata de produse.

4. Păstrează o viteză constantă, în limitele legislației: Atunci când viteza tot scade și crește, pierzi mai mult combustibil, deci mai mulți bani decât ar fi necesar. Testele au arătat că faptul de a varia între 75 și 85 km/h la fiecare 18 secunde, poate să crească nivelul de consum cu până la 20%. 

Sursa foto: pexels.com

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.