Evenimente&Loisir

3 motive pentru care trebuie să ajungi la Savart

Savart este locul ăla aproape de casă unde abia acum am reușit să ajungem. Îți tot povestesc mereu despre faptul că deși stăm central, eu și Andrei nu am prea ajuns să vizităm locurile din „jurul blocului”. Întotdeauna am ales să vedea restaurantele, muzeele, străduțele care nu erau prea aproape de casă. Încercăm să schimbăm asta și tocmai din acest motiv am ajuns la Savart și îți prezint și ție trei motive pentru care ar trebui să îți faci o rezervare.

1. Locația și atmosfera

Savart este plasat central, foarte aproape de Calea Victoriei. Este locul ideal unde să te oprești să mănânci dacă te plimbi prin centrul orașului și vrei să te relaxezi într-un local cu un design simplu sau într-o grădină ferită de ochii bucureștenilor. Restaurantul este amplasat pe strada George Enescu nr. 2-4 și este destinația ideală pentru un prânz delicios. Ce mi-a plăcut extrem de mult la local este design-ul, culorile folosite și muzica care îți dă ocazia să ai conversații plăcute cu persoana/persoanele care te acompaniază.

2.  Mâncarea

Meniul de la Savart nu este unul extrem de bogat, ceea ce pentru mine este un plus. Găsești în el de la preparate obișnuite, cum ar fi Hamburgerul basquez pe care l-am încercat și a fost absolut de-li-cios, până la fructe de mare, mâncăruri indiene și preparate pentru vegetarieni. Dacă mă întrebi pe mine, meniul este structurat în așa fel încât să se poată bucura oricine de un preparat delicios. În plus, am aflat de la Manuela Paraschivescu (chef și co-owner) că folosește produse autohtone pentru a prepara toate mâncărurile. Am aflat informația aceasta după ce îi spuneam cât de mult mi-a plăcut carnea de la hamburger și că a fost unul dintre cele mai delicioase preparate de acest fel încercate de mine până acum.

3. Deserturile

Divine! Atât. Cred că este suficient. Dacă inițial am încercat să fugim de ele, pentru că ne străduim să stăm departe de dulciuri, într-un final am decis că întotdeauna există un „mâine mă las de …”. Așa că am comandat un cheescake cu dovleac copt și o prăjitură cu mango și fructul pasiunii. Dacă cel din urmă desert știam sigur că o să îmi fie pe plac, în ceea ce privește cheescake-ul cu dovleac nu mă așteptam să fiu atât de impresionată.

Nu-mi place dovleacul, dar nu am simțit nicio secundă gustul lui când mâncam din desert. De fapt, eu tot spuneam că parcă aș mânca o turtă dulce, atât de mult îmi plăcea! Un tips de care trebuie să ții cont când ajungi la Savart este că în curând vor schimba meniul deoarece dovleacul nu este un aliment potrivit pentru vară, așa că eu aș spune să te grăbești dacă vrei să încerci minunăția asta.

Savart este unul dintre locurile în care cu siguranță voi reveni, mai ales atunci când se va deschide grădina, când temperaturile vor fi puțin mai mari.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.