Evenimente&Loisir

Trupa IRIS a sărbătorit 40 de ani de rock printr-un concert aniversar de aproape 3 ore

Săptămâna trecută a avut loc conferința de presă și concertul Iris 40. Trebuie să încep articolul prin a îți spune că băieții au o energie incredibilă! Noua formulă sună foarte bine, iar băieții au răspuns tuturor întrebărilor fără perdea, fără a se ascunde. 

 

Pe 27 octombrie, trupa Iris a sărbătorit 40 de ani de activitate alături de cei apropiați, de fani, bloggeri, jurnaliști și prieteni din industria muzicală. Concertul aniversar IRIS40 a fost presărat cu flori de iris și cu o mulțime de alte surprize special pregătite pentru fanii trupei.

În sală au fost prezenți peste 1000 de spectatori care au urmărit concerul Iris40 timp de aproape 3 ore. Aceștia s-au putut bucura de un setlist complet, ce a inclus piese legendare, single-ul recent lansat Poți spune orice, dar și un solo de tobe tată-fiu, Nelu și Cristi Dumitrescu. La conferința de presă de dimineață băieții chiar vorbeau să mai scoată câteva dintre piese pentru că se gândeau că show-ul va dura prea mult. Dar bine au făcut că nu au renunțat la melodii!

Nuțu Olteanu deschis seara cântând la voce piesele Lumina zilei și Corabia cu pânze. Artist, compozitor și o voce inconfundabilă în peisajul muzical românesc, Dan Bittman, a fost invitatul special al trupei IRIS în concertul aniversar IRIS 40. Prezența lui în cadrul acestui eveniment nu a fost una întâmplătoare, ci a amintit de o colaborare frumoasă și fructuoasă, Dan Bittman făcând parte între anii 1984-1985 din IRIS.

Dan Bittman a spus că  IRIS a fost o școală pentru toate formațiile din acea perioadă și trebuie să le mulțumim că există! Iar Nelu Dumitrescu mi-a fost și mamă și tată în perioada când am cântat la IRIS, datorită lui am învățat foarte multe! –  a declarat Dan Bittman, vineri, la urcarea pe scena concertului IRIS40.

Noua formulă a trupei Iris  Nelu Dumitrescu (tobe, membru fondator al trupei), Nuțu Olteanu (chitară, membru fondator al trupei) și Relu Marin (claviaturi), cărora li s-au alăturat muzicienii Costi Sandu (voce), Alin Moise (chitară), George Costinescu (chitară bass) şi Cristi Dumitrescu (tobe)și-a făcut debutul pe scenă în aplauzele tuturor spectatorilor.

Pentru mine acest spectacol a fost ca un examen de atestat, deși cânt de aproape 30 de ani am avut emoții foarte mari! De fapt, chiar și acum, la câteva zile după concert, încă mă încearcă emoțiile…dar cred că dacă nu ai emoții, nu ești artist. M-am simțit bine pe scenă și cred ca a fost un concert reușit… îmi place ce mi se întâmplă!    declară Costi Sandu, vocalul IRIS.

După succesul de care s-a bucurat acest concert, trupa pregătește un turneu aniversar IRIS40. Concertele sunt programate pentru începutul anului 2018 și includ mai multe orașe din România.

Credit foto: Cozmin Cîmpean-Radomir

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.