Cărți

3 accesorii pentru carti care nu pot lipsi din geanta unui bookworm

În ultimii ani am tot povestit despre cărți. Dacă mă uit acum în biblioteca mea îmi dau seama că ea a crescut odată cu trecerea timpului și asta nu poate decât să mă bucure. De-a lungul anilor am adunat sute de cărți și nu numai. Pentru mine, ca un bookworm autentic ce sunt, accesoriile pentru cărți au devenit o necesitate. Astăzi vreau să îți povestesc despre trei accesorii care nu-mi lipsesc niciodată din geantă și pe care le poți achiziționa și tu.

Lampa de citit

Eu am descoperit-o în liceu, în momentul în care mă săturasem să stau cu lanterna de la telefon pe sub pătură ca să pot citi în timp ce părinții credeau că dorm. Majoritatea nopților e petreceam așa, sub pătură cu o carte, așa că o rudă s-a întors din America cu o astfel de lampă salvatoare. Lampa se prinde de carte (depinde de model) și produce o lumină suficient de mare pentru a putea citi chiar și pe beznă totală. Un alt beneficiu al ei ar putea fi faptul că lumina, fiind una destul de slabă, se concentrează doar pe pagină, așa că poți citi liniștit fără a îți deranja colega de apartament când vrea să doarmă.

Semnele de carte

Toți avem nevoie de ele, dar în majoritatea cazurilor nu le avem la îndemână. Zilele trecute m-am întâlnit cu Adelina de la FiledeCarte și am discutat despre semnele de carte pe care ea le confecționează. Ce m-a impresionat cu adevărat la mica ei afacere sunt materialele pe care le folosește. Nu te aștepta la semne de carte clasice, acestea sunt confecționate din piele sau chiar brodate manual. În orice caz, un astfel de semn de carte te scutește de a mai îndoi colțurile paginilor. Semnele de carte vin în modele diverse și pot fi confecționate exact așa cum îți dorești tu. Adelina și mica ei echipă fac tot posibilul pentru a realiza semne de carte care să se potrivească cu fiecare cititor în parte. În plus, fiecare semn vine cu un citat despre lectură iar nouă, celor care nu putem lăsa cărțile din mână, ne plac la nebunie citatele, nu-i așa? Aceste accesorii au un preț de pornire de 10 lei.

Husele pentru cărți

Recunosc că eu nu am avut un astfel de accesoriu până nu de mult, dar imediat ce am început să îl utilizez i-am înțeles beneficiile. Cărțile, mai ales cele cu coperte albe, ajung să se murdărească foarte ușor, mai ales dacă le duci după tine peste tot. Pe lângă semnele de carte, echipa FiledeCarte se ocupă și cu fabricarea hăinuțelor pentru cărți. Acestea sunt realizate din materiale de foarte bună calitate, pot avea dimensiuni diverse și fiecare vine la pachet cu un simbol cusut (husa mea are o cheie sol). Adelina îmi povestea zilele trecute că toate materialele sunt realizate de ea și mica ei echipă pentru că își doresc să creeze un brand pur românesc, fără a exploata minoritățile (așa se întmplă în cazul afacerilor mari). Aceste accesorii au un preț de pornire de 35 de lei.

Dacă vrei și tu să ai accesorii cu dichis plasează o comandă pe pagina de facebook FiledeCarte sau pe filedecarte@gmail.com .

Sunt curioasă câte dintre aceste accesorii se află și în geanta ta și dacă și ție îți fac viața mai ușoară!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.