Evenimente&Loisir

Chocolat Restaurant – un meniu la superlativ

La fiecare sfârșit de an vezi, cu siguranță, pe tot internetul niște cozonaci care îți lasă gura apă și coșulețe pline de bunătăți. Dacă nu știai unde este centrul universului când vine vorba de cadouri delicioase și de neuitat, înseamnă că nu ai ajuns încă la Chocolat.

Locația pe care noi am vizitat-o și la care mi-a rămas gândul încă de atunci este cea din Dorobanți, un restaurant mic, dar încăpător, unde simți că ai evadat din haosul bucureștean. Amenajat cu bun gust și așteptându-te încă de la intrare cu zeci de alegeri delicioase, Chocolat își propune să îți fure inima și să te facă din start client fidel.

Noi am ajuns aici într-o zi friguroasă de sâmbătă, iar în restaurant deja erau foarte mulți oameni, ceea ce dovedește că este o afacere prosperă. Ba chiar mai mult, locația există pe piață din 2006 și pe parcursul celor aproape 20 de ani a adunat un public fidel care pare că nu se mai satură de bunătățile lor.

Ce îți pot sugera eu este să nu te oprești doar la dulciuri. Noi am încercat un meniu cu starter, main course și desert și nu am regretat nicio secundă. Din meniul foarte aspectuos, noi am ales pentru început o porție de avocado și un camembert fondant care au mers de minune împreună. Brânza delicioasă și plină de arome îmbietoare a funcționat foarte bine cu fructul răcoritor peste care chelnerul ne-a presărat piper proaspăt.

Pentru felul principal eu am ales o porție de file de limbă de mare care a venit însoțită de cartofi prăjiți (unii dintre cei mai buni pe care i-am mâncat în București) și un sos tartar la care mi-a rămas gândul încă de la prima înghițitură. Andrei a mers pe clasic și nu a dat greș. Burgerul Jules Verne este o aventură de gusturi și vine însoțit de patru toppinguri, salată și aceeași cartofi prăjiți delicioși. Din punctul nostru de vedere, vorbim de un burger așa cum trebuie, cu o carne foarte bine condimentată, bucurie pe cerul gurii, cum s-ar spune.

Desertul a fost cireașa de pe tort, am ales un Moelleux au chocolat despre care nu pot să zic decât că e cel mai bun desert pe care l-am încercat anul acesta. Ganach-ul de ciocolată belgiană în combinație cu sorbetul de zmeură, ușor acrișor, este ceva ce orice iubitor de deserturi și de ciocolată în general ar trebui să încerce.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Unknown-5-769x1024.jpeg

Mâncarea este la superlativ. Nu de multe ori plecăm amândoi dintr-un restaurant super încântați de toate alegerile pe care le-am făcut. Dar așa s-a întâmplat când am părăsit restaurantul Chocolat. Pe lângă mâncarea excelentă, cafeaua delicioasă și muzica minunată, oamenii au făcut cu adevărat locul! Chelnerul nostru a fost peste așteptări, stafful era „peste tot”, erau foarte atenți la toate detaliile, dar nu doreau să fie intruzivi.

Am părăsit restaurantul cu gândul că ne vom întoarce destul de curând și pentru că am vrut să le arătăm și altora de ce deserturile de aici sunt minunate, am mai făcut o nebunie, dar despre asta vă povestesc în câteva zile.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.