Publicitate

SECRETELE unei batraneti FERICITE

 

Iti doresti sa le oferi persoanelor dragi cele mai bune conditii? Ai vrea ca acestea sa aiba parte de linistea si ingrijirea necesara? Consideri ca timpul nu iti ofera sansa de a ajuta fizic persoanele varstnice din familia ta? Batranetea este o etapa normala a vietii oricarei persoane. Daca vrei sa le oferi seniorilor din viata ta, din familia ta, cele mai bune conditii pentru a se putea bucura de aceasta perioada, ia in considerare caminele specializate in ingrijirea acestora.

 

De ce sa faci o astfel de alegere?

Este normal sa ne iubim familia, sa avem grija de ea si sa facem tot ce ne sta in putinta, si peste, pentru bunastarea membrilor sai. Cu toate acestea, in unele cazuri, nu putem face asta personal si avem nevoie de ajutor calificat. Pentru a ingriji persoanele varstnice este nevoie de timp, rabdare, dar si de pregatire medicala, astfel incat acestea sa beneficieze de toate conditiile necesare. Desi este inca un concept nou si dezbatut in unele cercuri sociale, casele si centrele destinate seniorilor sunt un ajutor complex care ii ajuta atat pe ei insusi, cat si familiile acestora.

Unele persoane afirma ca aceasta alegere nu este sigura, deoarece au existat cazuri nefericite, din motive personale sau de neadaptare. Cu toate acestea, de-a lungul anilor aceste centre au evoluat foarte mult in urma sfaturilor specialistilor, si au acoperit toate aspectele unei sederi calitative. Astazi, casele pentru varstnici nu sunt doar locuri unde acestia sunt cazati, ele ofera beneficii sociale si medicale pentru ca sederea sa fie una placuta si confortabila, indiferent de personalitatea si nevoile seniorului.

Inainte de a te decide asupra locului unde seniorii se vor muta, ai in vedere cateva aspecte esentiale, precum:

-nivelul de curatenie si conditiile oferite;

-activitatile sociale organizate de catre casa de batrani;

-regimul alimentar oferit;

-suportul medical pe care il ofera;

-posibilitatea de comunicare cu acestia pe care o ai.

Daca vrei sa apelezi la profesionistii de top din domeniul ingrijirii seniorilor, caminul de batrani Batraneti Fericite este locul unde vei gasi tot ajutorul de care ai nevoie. Acestia vor beneficia de toate facilitatile necesare, de la activitati sociale si mesele personalizate, gatite de catre bucatarii caminului, pana la asistenta medicala permanenta.

Este foarte important sa te asiguri de toate aspectele viitoarelor case, ca si cand ai alege pentru tine insuti. Caminul nu inseamna doar 4 pereti, acesta trebuie sa ofere confortul de “acasa”, incluzand plimbari si posibilitatea socializarii sau a comunicarii cu alte persoane care au aceleasi interese, recuzita pentru hobby-uri cat mai diversificate (jocuri de societate – carti, table, sah,  remy, bingo; spatii amenajate pentru plimbari; biblioteca; televizoare/filme; muzica) si activitati periodice (iesiri in afara resedintei, excursii).

Care este cel mai frumos cadou pe care il poti oferi?

 

Dragostea. In acest punct al evolutiei unei persoane, ceea ce conteaza cel mai mult, este sa aiba parte de liniste si impacare sufleteasca, bucurandu-se de amintirile frumoase pe care le-a strans in anii tineretii, dar si de iubirea familiei. Asadar, nu le neglija sentimentele si nevoile emotionale. Au nevoie sa le fi alaturi de cate ori poti, acordandu-le atentie si ascultandu-le dorintele.

Un aspect foarte important atunci cand nu mai stai in aceeasi locuinta cu membrii familiei tale natale, este sa nu uiti sa comunici cu ei. Atentia si grija pe care le-o oferi, ajuta de cele mai multe ori atat starea de sanatate fizica, cat si pe cea psihica. Aratandu-le ca nu i-ai uitat sau abandonat, sunandu-i oriunde te-ai afla, sau vizitandu-i cat de des poti, este considerat de catre unii medici, chiar un tratament pentru echilibrul pe care acestia il au intre starea de sanatate data de varsta si starea de spirit.

Iubeste-ti familia si ingrijeste-o corespunzator, oricat de dificil ar fi uneori. Desi unele alegeri sunt grele, ele sunt necesare pentru ca persoanele iubite sa fie in siguranta si sa fie ingrijite de catre cei mai buni din domeniu. Nu uita ca si TU ai un rol important in aceasta etapa a vietii lor si fa-ti timp pentru fericirea celor dragi.

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.