Cărți

Aici – Richard McGuire

Acum câteva săptămâni îți povesteam despre faptul că am devenit o devoratoare de cărți pentru copii. În plus, adăugam că iubesc cărțile grafice și că-mi doresc tare mult să continui pe drumul ăsta și să îmi axez dizertația pe subiectul acesta. Cei de la Libris au ținut minte așa că mi-au trimit un nou roman grafic care m-a fascinat încă de la prima răsfoire.

Aici este un roman grafic despre timp, oameni și locuri. Nu știu dacă ai simțit asta vreodată, dar eu întotdeauna îmi pun întrebarea „oare ce a fost aici înaintea mea?” Cartea lui Richard McGuire are ca scop găsirea unui răspuns. Dacă nu te-ai gândit niciodată câte s-au întâmplat într-un singur loc de-a lungul timpului, acest roman o să îți arate că nu doar prezentul contează. Realiza sub forma unor tăieturi de ziar, romanul face o trecere în revistă a tuturor evenimentelor care s-au au avut loc într-o sufragerie a zilelor noastre aparent banală.

De la indieni până la mlaștini. De la conace până la televizor și jocuri video, toate apar în acest roman pe care eu l-am răsfoit dintr-o suflare. Am întors paginile de zeci de ori, am încercat să pun poveștile cap la cap, să înțeleg câteva dintre personajele care apar din când în când. Am încercat să găsesc răspunsul tuturor simbolurilor, dar o singură lecturare nu mi-a fost de ajuns.

Acest roman poate fi răsfoit de zeci sau sute de ori și de fiecare dată o să înțelegi ceva nou atunci când vei da pagina. Pentru că imaginile sunt aceleași, dar important este modul în care te raportezi tu la ele. Paginile mele preferate conțin cuvinte ce desemnează tristețea doar că ele sunt diferite în funcție de anul în care au fost „tăiate” pozele.

Recomand această carte celor mici pentru că este un instrument minunat cu ajutorul căruia să își lucreze creativitatea. În plus, este o carte perfectă pentru adulții care nu au timp să citească, dar își doresc să răsfoiască o carte diferită, o carte plină de povești, dar fără cuvinte!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.