Publicitate

Cum să îți organizezi timpul

Dacă am învățat ceva în ultimii ani, acel lucru este că cel mai prețios lucru pe care îl dețin este timpul. Trăim într-o perioadă agitată, în care încercăm cu toții să alergăm de colo-colo cât mai repede, să facem trei-patru activități simultan și să utilizăm fiecare minut liber dintr-o zi. Deși acum câțiva ani părea că avem tot timpul din lume, lucrurile s-au schimbat și odată cu înaintarea în vârstă începi să vrei să fii mai practic, nu neapărat să îngrămădești toate lucrurile într-un interval orar anume.

Astăzi îți voi povesti despre trei lucruri pe care eu le fac pentru a câștiga timp, lucruri care îmi dau voie să termin treaba mai repede și să mă pot bucura de câteva clipe de liniște pe parcursul unei zile.

Fac liste

Nu, nu am un jurnal colorat care să îți ia ochii, ci m-am obișnuit să păstrez liste pe telefon și laptop cu lucrurile pe care le am de făcut. Odată scrise și organizate în funcție de importanța lor, lucrurile par să se așeze și sunt mult mai ușor de rezolvat. Am învățat pe propria piele că dacă încerci să ții minte toate task-urile pe care le ai de îndeplinit, vei eșua lamentabil și măcar unul dintre ele va sfârși uitat.

Apelez la servicii online

Înainte obișnuiam să stau la cozi interminabile, acum nu aș mai face acest lucru niciodată. Toate contractele care trebuie semnate, facturile de plătit sau informațiile de aflat sunt la doar un click distanță. De exemplu, în familia noastră vara este momentul în care trebuie refăcute toate asigurările, mașină și casă. Dacă până acum ne stresam constant odată cu începutul lunii iulie pentru că nu voiam să uităm când expiră actele mașinii, acum ne-am mai liniștit și preferăm să fim anunțați online, decât să scriem prin carnețele. Această acțiune durează foarte puțin, apeși pe două butoane de tipul verifică rca aici, iar aici verifică itp, și nu trebuie să mai faci nimic, informațiile vor veni la tine cu 12 zile înainte de expirare atât pe email, cât și pe whatsapp.

Fac stocuri

Oricât de ciudat sună, încerc să am întotdeauna câteva lucruri în plus în casă. Mi s-a întâmplat de multe ori să fiu nevoită să fug la magazin să iau topuri de hârtie sau tuș pentru imprimantă, fapt ce îmi umplea lista de „lucruri de făcut astăzi”. Așa că am început să fiu mai practică și să mă asigur că astfel de momente nu mai există. Am observat că este mult mai ușor să ai toate lucrurile la îndemână, că asta îți poate salva timpul mai ales atunci când ești pe fugă și chiar vrei să termini mai repede ce ai de făcut.

Este greu să ai timp atât pentru lucrurile pe care trebuie să le faci, cât și pentru cele pe care vrei să le faci pentru că îți fac plăcere, dar nu imposibil dacă înveți să îți optimizezi timpul, să te organizezi și să folosești internetul pentru că multe dintre activitățile tale pot fi duse mai ușor la sfârșit în mediul online.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.