Dancing Lobsters

Andreea Mihăilă  > Evenimente&Loisir >  Dancing Lobsters
0 Comments

Toată lumea știe că de ceva timp am început să încerc mâncare diversă. Dacă atunci când eram copil eram cel mai mofturos om de pe planetă, odată cu vârsta am înțeles că niciun aliment nu o să mă omoare (cu excepția ficatului pe care nu cred că îl voi putea  suporta vreodată) așa că săptămâna trecută am ajuns la Dancing Lobsters, un restaurant axat pe gastronomia portugheza reinterpretata, care are ca principale atuuri peștele și fructele de mare proaspete.

Un lucru foarte important pe care eu l-am aflat atunci când am intrat în restaurant este că alimentele sunt proaspete. În plus, există și opțiunea de a cumpăra anumite produse portugheze pentru a le găti chiar tu acasă.

Dintre mâncărurile pe care eu le-am încercat și care mi-au făcut papilele gustative să vibreze de plăcere le amintesc pe următoarele:

-midii portugheze in sos roșu

-creveți “a guilho” cu usturoi

-pica Pau de vita cu murături și măsline portugheze

-caracatița „a galega” cu salata

În plus desertul a fost absolut demențial. Sinceră să fiu creed că aș putea mânca Pastel de nata în fiecare zi fără să mă satur.

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte până la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane. Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea. Designul au fost gandit impreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor si barurilor. Culoarea albastră este punctul focal al designului și conceptului amenajării interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate roșii din spațiu asemănător cu modul în care o langustă apare pe malul oceanului. Intrând avansat în zona principală de luat masa, o bucătărie deschisă are intenția de a oferi clienților o vedere clară a procesului de preparare și gătire. Un roșu cald – întocmai cozii de homar – împarte spațiul, creând o zonă lungă de ședere.

Estetica inspirată a interiorului este și rezultatul reflexiilor create de textura lucioasă a parietalelor. Pentru a completa motivul portughez, albastru și alb, au fost adăugate plăci azulejo, creând o interesantă răsturnare spațială și subliniind diferite zone ale spațiului amenajat luminos și tonic. Meniul de vinuri de la Dancing Lobster cuprinde o selectie de 160 de etichete de vin din Romania si din tarile care au un cuvant de spus la nivel mondial, aproximativ 20% din vinuri fiind portugheze. Pe langa acestea, in meniu se regasesc si vinuri spumante, sampanii si vinuri de Porto, care sunt servite ca digestiv la incheierea mesei.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.