Batman: Gluma ucigașă – Allan Moore, Brian Bolland

Andreea Mihăilă  > Cărți >  Batman: Gluma ucigașă – Allan Moore, Brian Bolland
0 Comments

Batman. Răspunsul la veșnica întrebare „pe cine ai alege dintre Superman și Batman?” a fost meru ăsta. De ce? Poate pentru că nu avea superputeri, pentru că știm totul despre el, dar de fapt mereu aflăm ceva nou. Sau poate pentru că atunci când eram mică desene cu el erau unele dintre cele mai macabre pe care le vedeam. De ce era interesant macabrul? Pentru că pe lângă toate poveștile romanțate, Batman părea real, într-un univers plin de drăgălășenie, personajul mi-a arătat că trebuie întotdeauna să te bazezi pe tine.

Anii au trecut și pasiunea pentru DC a scăzut, din păcate, dar ceva ce nu a dispărut a fost dorința mea de a ști mai multe despre Batman. Cumva ăsta este și motivul pentru care mi-a picat în mână această bandă desenată de Allan Moore și Brian Bolland. De fapt, mint, mai e un motiv: ai văzut coperta??? Ei bine, dacă Batman este super eroul meu preferat, Joker este cu siguranță antagonistul care m-a marcat cel mai tare.

Banda desenată urmărește un fir narativ simplu: Joker vrea să see răzbune pe toți cei care au râs de el și ajunge să comită o nouă crimă. Batman încearcă să salveze situația, dar lucrurile se complică când ni se povestește motivul pentru care antagonistul a devenit cine este acum.

Batman: gluma ucigașă este o bandă desenată prin care poți trece în 20 de minute, dar pe care nu o recomand celor sub 15 ani din cauza graficii destul de explicite. În plus, consider că ai nevoie de o anumită „experiență” în citirea acestui tipde text deoarece finalul este deschis, nici măcar autorul nu vrea să explice cu adevărat ce se întâmplă între cele două personaje.

Cartea a ajuns la mine trimisă de cei de la libris care îmi înțeleg dragostea pentru grafic și pentru povești cu substrat.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.