Cărți

Miss Peregrine: Harta Zilelor – Ransom Riggs

Am fost o fană a seriei Miss Peregrine încă din primul moment în care am auzit plotul cărții și am văzut imaginile din interiorul primului volum. Cumva plăcerea de a citi povestea care pornește de la imagini a devenit una dintre preferatele mele. Tocmai din acest caz nu puteam să ratez cel de-al patrulea volum al seriei, cel în care Ransom Riggs aduce personajele noastre preferate într-un decor cu totul nou pentru ele, în lumea obieșnuită.

A trecut destul de mult timp între lecturarea celui de-al treilea volum și lectura celui de-al patrulea, Harta zilelor, ceea ce m-a făcut să uit câteva detalii importante. Ce îți pot spune cu siguranță este că povestea este reluată de acolo de unde a rămas. Personajelor rămân fără casă și se trezesc în realitatea lui Jacob, băiețelul care are ocazia să își prieteni speciali.

Stilul este la fel de ușor, cartea fiind o lectură perfectă pentru o zi în care tu ești cel care vrea să scape puțin de lumea obișnuită. Deși are puțin peste 500 de pagini, se citește în câteva ore deoarece nu poți să o lași din mâini.

Așa cum ne-a obișnuit, Riggs scrie povestea plecând de la câteva imagini care îți dau fiori. Cred că pe lângă modul în care este scrisă povestea, pozele sunt cele care te fac cu adevărat să aștepți următorul volum, ele sunt cele care te fac să îți pui întrebarea „și acum ce mai urmează?”.

Recomand această carte tututor celor care au nevoie de o evadare, să mai creadă în povești, să ajungă în lumi pe care doar Jacob poate să le vadă și să le descrie.

Cartea poate fi găsită pe site-ul librăriei Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.