Cărți

Recenzie: Bucuria ordinii – Marie Kondo

În ultimul an am încercat să citesc cărți cât mai diverse. Dacă o bună perioadă de timp m-am ocupat de cărți pentru copii, urmând să citesc și foarte multe benzi desenate pentru o lucrare pe care urmează să o scriu, luna aceasta a venit rândul unei altfel de cărți. De ce am ales Bucuria ordinii? Pentru că era o carte pe care, în mod normal, nu aș fi citit-o niciodată!

După Titularizare, găsirea unui loc de muncă și întocmirea tuturor actelor m-am simțit liberă. Asta până când mi-am dat seama că deși totul era în regulă din punct de vedere profesional, casa mea era un haos. Foi, cărți peste cărți, haine peste tot. Recunosc că a fost o perioadă în care m-am simțit cu adevărat copleșită. Am încercat să mă adun, dar având în vedere că timpul era destul de limitat, am căutat pe internet tot felul de sfaturi despre organizare. Așa am ajuns la Marie Kondo sau, mai bine spus, așa a ajuns ea în casa mea.

După multe tutoriale, după multe recenzii ale primei cărți pe care autoarea a scris-o, m-am decis să pun mâna pe Bucuria Ordinii și să văd dacă găsesc vreun sfat care să îmi readucă zen-ul în casă.

Poate o să pară un clișeu, dar nu m-am așteptat ca acest volum să îmi ordoneze atât de bine lucrurile. Cea mai mare influență pe care autoarea a avut-o în ceea ce mă privește a fost modul de a organiza hainele, prosoapele, lenjeriile de pat și toate celelalte textile care simțeam că nu mai încap în dulap. Înafară de un declutter serios printre haine, am reușit să arunc și o mulțime de borcane și recipiente de bucătărie, dar și câteva lucruri din trusa mea de machiaj.

Recunosc că nu am reușit să aplic această curățenie și în cărți. Consider că rafturile cu cărți sunt plăcerile mele vinovate, așa că deși în carte există un capitol special pentru acestea, eu nu mă pot dezlipi de niciun volum din casă!

Recomand această carte tuturor persoanelor care au nevoie de un mic ghidaj pentru a fi mai organizate. Bucuria ordinii nu se întâmplă peste noapte, dar cu pași mici orice e posibil.

Cartea p găsiți pe site-ul Librăriei Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.