ultima
Cărți

Catriona Ward – Ultima casă de pe strada Needless

Ultima casă de pe strada Needless – o carte care ajunge să te bântuie.

La începutul anului, când a apărut Page turners, mi-am făcut o promisiune. Mi-am promis că nu voi mai cumpăra cărți și că o să încerc să citesc ce am în bibliotecă. Dar tot atunci au apărut lansările pentru 2023. Și Ultima casă de pe strada Needless mă chema. Cei de la Libris au vrut să îmi facă o surpriză și mi-au trimis-o în septembrie. Și uite așa m-am apucat de citit o carte care m-a trecut prin toate sentimentele posibile.

Premisa este una simplă. Ted locuiește într-o casă care pare ruptă de realitate. Împreună cu pisica lui Olivia, și uneori și cu fiica sa, încearcă să ducă o viață departe de ochii curioșilor. Ajungând suspect principal pentru o crimă pe care nu a comis-o și trăind după niște reguli parcă scoase din filme, Ted face cunoștință cu noua lui vecină, Dee. Aici aflăm motivul pentru care femeia s-a mutat, o răpire petrecută cu 11 ani în urmă, răpire de care Dee îl crede vinovat pe Ted.

Urmează capitole întregi în care perspectiva se schimbă. Privim întâmplările prin ochii a patru personaje: Ted, Dee, Olivia și Lauren, fiica acestuia care petrece doar unele zile în casa veche. Autoarea creează o poveste plină de suspans și care uneori poate părea de neînțeles. E greu uneori să urmărești personajele, să pui piesele cap la cap și acțiunile să aibă sens.

Într-un final, Catriona Ward folosește ultima idee la care m-aș fi gândit. Deși după fiecare 2-3 capitole spuneam că știu ce urmează să se întâmple, I couldn’t be more wrong! Cartea acestea nu este despre a încerca să descoperi cine, cum și de ce. Este despre a înțelege că uneori lucrurile complicate sunt și mai complicate decât te-ai aștepta.

Recomandare

Un singur lucru m-a făcut să îi dau cărții 4 steluțe: finalul care a părut rupt de restul romanului. Pe parcursul cărții am avut momente în care mi se părea absurd să o continui. Chiar credeam că am spart codul. Dar nu am făcut acest lucru. Deși finalul explică foarte bine ce s-a întâmplat cu adevărat pe parcursul celor 400 de pagini, mi-ar fi plăcut să rămânem cu o urmă de mister. E pentru prima dată când rezolvarea problemei nu a fost suficientă pentru mine.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.