Evenimente&Loisir

O poveste de Crăciun și un glob special pentru 2017

Prăjiturile mamei, mirosul de brad pe care tata îl aducea în fiecare an, colindele pe care ne contraziceam în fiecare an – să fie în română sau în engleză? Toate astea îmi aduc aminte de zilele alea de decembrie în care cumpăram o plasă întreagă de dulciuri și le așezam în brad. Apoi, trebuia să mai aștept câteva zile până să le mănânc. Dar nu-mi amintesc ca vreun bounty să fi prins ziua de Crăciun.

-Care este cuvântul care te-a însoțit în 2017?

După ce fetele de la Livrez Dragoste ne-au pus întrebarea asta am stat și m-am gândit destul de mult. În timp ce îmi decoram globul cu auriu și argintiu, adăugam steluțe și râdeam cu colegii mei de blogosferă, mi-am adus aminte de tot ce a însemnat anul ăsta. Mi-am amintit de eșecuri, de vicii, de fericire, de cât de ușor poți să cedezi, de iubire, dezamăgire, oameni care au plecat, oameni care s-au întors, de faptul că m-am întrecut pe mine. Și atunci mi-am dat seama. Anul ăsta nu a fost despre un singur cuvânt, a fost despre toate experiențele care m-au făcut să fiu puțintel mai matură, mai tare, mai eu.

Și în timp ce terminam globul mi-am dat seama că întotdeauna am fost înconjurată de povești. Mereu m-am simțit ca într-o carte pe care o scriu singură, dar despre care nu știu nimic în avans. Asta a fost anul ăsta, o poveste, cu suișuri și coborâșuri. Și așa am găsit cuvântul de pe glob – story – atât de simplu și care înseamnă totul.

Scopul evenimentului a fost acela de a atrage atenția asupra caligrafiei, a cuvântului scris de mână, să transmită un îndemn pentru educație, cultură, tradiție și artă în era tastaturii și a touchscreen-ului. Astfel că mi-am adus aminte de copilărie, de momentul când îi scriam Moșului și de prăjiturile pe care i le lăsam noaptea lângă brad. Atunci scriam de mână dorințe, acum corectez cu roșu lucrări – deci scrisul de mână nu a murit încă, nu?

Cam despre asta a fost vorba la worksop-ul de săptămâna asta care a avut loc la sediul The Planner împreună cu fetele de la Livrez Dragoste.

Pentru mine Crăciunul nu e magie, e ceva mai bun de atât!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.