Cărți

Harry Potter și copilul blestemat – J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne

Nu cred că voi găsi vreodată o carte care să aibă legătură cu universul Harry Potter și de care să nu mă îndrăgostesc iremediabil. Harry Potter și copilul blestemat era de mult timp pe listă, dar din cauza unor spoilere am evitat să mă apuc să o citesc.

Atunci când cei de la Libris mi-au trimis cartea știam personajele principale, plotul, finalul… Ce să mai? Știam toată ideea și parcă îmi părea rău să mă aventurez într-o carte pe care credeam că o știu. Ei bine, m-am înșelat.

Deși știam toate aceste detalii, cartea m-a surprins în mod plăcut, deși recunosc că nu are cum să întreacă celelalte volume scrise de J.K. Rowling. Povestea continuă de acolo de unde a fost lăsată în ultimul volum al seriei HP: de pe peron. Mai precis, din momentul în care copiii veteranilor trebuie să plece la Hagwarts, iar părinții trebuie să rămână acasă, să își vadă de viața lor obișnuită.

Ce nu știam despre carte? Că o să îmi deschidă iarăși apetitul pentru lectură, pentru lumea magică a vrăjitorului pe care toți îl îndrăgim.

Cartea se axează pe conflictele de familie care apar între Harry și fiul său mijlociu, pe dușmani vechi și locuri despre care știam din cărțile trecute.

Cui recomand cartea? Iubitorilor seriei Harry Potter deoarece acest volum nu poate fi citit separat. Există multe spoilere despre ce s-a întâmplat între vrăjitori în trecut – ceea ce nu ai vrea să aflii dacă abia acum ai intrat în universul lui Rowling.

Mi-a plăcut cartea, dar recunosc că nu m-a prins la fel de mult ca celelalte. Însă m-a făcut să îmi doresc EXTREM de mult să ajung să văd spectacolul pus în scenă și să spunem că ăsta este unul dintre to do-urile pe care le-am setat în viața asta!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.