Fatoma Aniei – Vera Brosgol

Andreea Mihăilă  > Cărți >  Fatoma Aniei – Vera Brosgol
0 Comments

Că îmi plac benzile desenate nu mai este o noutate pentru nimeni. Ba chiar, întotdeauna le spun și celor mici că a citi o astfel de operă nu este doar pentru copii, ci pentru cei mereu creativi și pasionați de vizual. Fantoma Aniei este o carte pe care o vânam de mult timp, dar niciodată nu întindeam mâna direct după ea. Mereu îmi picau alte cărți în mână așa că volumul ăsta nu era o prioritate.

Cartea spune povestea Aniei, o fata de vârstă școlară care știe cam multe pentru cât de mică este. Într-una din zile, când nimic nu mergea cum trebuie, Ania se prăbușește într-o groapă unde întâlnește o fantomă. Mai bine zis, fantoma unei fetițe rătăcită de sute de ani pe acele meleaguri. Cele două se împrietenesc își spun poveștile sau cel puțin așa crede Ania. La scurt timp aceasta este salvată și întâmplarea face ca prietena ei nouă să o urmărească până acasă. Cele două încep să fac totul împreună, asta până când Ania își dă seama că ceva nu este în regulă și începe să cerceteze.

Volumul se citește rapid, benzile desenate sunt simpliste și nu sunt colorate. Vera Brosgol întocmește o carte ideală pentru cei mici cu un subiect despre care noi nu vorbim foarte mult: încrederea în prieteni și dualitatea. Consider că ăsta este genul de carte pe care se pot face multe dezbateri. Mai ales că Ania are multe vicii pentru un copil atât de mic.

Singurătatea, faptul că ai impresia că nimeni nu este lângă tine. Momentul în care îi dai pe ceilalți la o parte pentru că ai găsit ceva mai bun. Toate aceste elemente apar în volum și îi dau celui care îl citește multe teme de gândire.

RECOMAND?

Recomand cartea celor mici deoarece simplitatea îl poate plictisi pe adult. Dar cel mic va fi intrigat de naivitatea Aniei și de povestea din spatele fantomei.

Cartea poate fi găsită pe Libris.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.