Cărți

Harry Potter și piatra filosofală – ediția ilustrată

Se împlinesc 3 ani de când am devenit „doamna profesoară” și în fiecare clasă în care am intrat am avut discuții lungi despre cărțile lui Rowling. Fie că erau despre cât de mult este apreciată seria Harry Potter, fie despre o aversiune în ceea ce privește cărțile, nu a existat copil care să nu aibă o părere bine conturată despre universul magic al celor 7 volume.

Cele mai multe discuții aveau în centru întrebarea: îți place? de ce? nu-ți place? argumentează. Și plecând de aici am reușit să îi înțeleg pe unii dintre copii mult mai bine, să înțeleg care sunt preferințele în materie de literatură și unde ar trebui să mai lucrez pentru ca aceștia să nu mai considere cititul un calvar. Tind să cred că mi-a reușit.

Apariția volumului Harry Potter și piatra filosofală – ediția ilustrată a venit ca un vârtej. Tocmai ce îmi terminasem lucrarea de disertație și am avut o mare mâhnire că nu am avut ocazia să introduc acest volum în cercetare. Așa că, după ce m-am ocupat un an de zile doar cu cărțile ilustrate, am luat o pauză. Și după mult mult timp, mi-a picat în mână. Și nu m-am lăsat până nu am recitit-o.

Povestea este aceeași pe care cu toții o știm de ani buni. 3 copii năzdrăvani ac cunoștință odată cu înscrierea la școala de magie și lumea lor este dată peste cap când unul dintre cei mai puternici vrăjitori începe să își facă simțită prezența.

Și atunci o să mă întrebi: dacă e aceeași poveste, eu de ce ar trebui să iau cartea? Pentru că ediția ilustrată este absolut superbă și pentru că orice fan adevărat și va dori ca la un moment dat să strângă această nouă colecție. Ilustrațiile sunt extrem de bine realizate, ediția fiind una numai bună pentru a reveni la ea oricând.

În plus, unii dintre copiii noii generații vor aprecia volumul mult mai mult și vor considera povestea mult mai bine închegată datorită factorului vizual care dă plus valoare oricărei scrieri.

Consider că volumul ilustrat este pentru toți copiii din noi, fie ei mici, fie mari!

Cartea poate fi comandată de la Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.