Cărți

La rascruce de… dresuri – Louise Rennisn

Ce crezi că m-a atras prima dată la cartea lui Louise Rennison? Îți spun eu: nu am idee! Nu știam nimic despre ea, dar titlul și rozul puternic de pe copertă îmi tot săreau în ochi de fiecare dată când căutam o nouă carte de răsfoit. Am pus mâna pe ea după câteva încercări stângace de a o citi și astăzi m-am decis să-ți spun și ție părerile mele despre carte.

Tallulah este pasionată de arte așa că decide să își petreacă vara la Școala de Arte din Yorkshire Dales. Până acum sună foarte bine, nu? Ca și cum Tallulah are șansa vieții ei. Dar ce faci atunci când te trezești înconjurat de oameni foarte diferiți față de cei pe care îi cunoști tu? Ce faci când magazinele pe care le frecventai, nu mai există? Încerci să te acomodezi la noul mod de viață. În La răscruce de… dresuri, autoarea prezintă viața lui Tallulah în momentul în care tot ceea ce știa până atunci se schimbă.

Cartea este scrisă într-un mod amuzant, plină de argouri și de expresii pe care doar tinerii le pot înțelege pentru că le folosesc frecvent. În plus, există și foarte imagini vizuale puternice la care nu te-ai aștepta. Spre exemplu, cea care mi-a rămas în minte, este cu o bufniță care mănâncă un șoarece la geamul fetei. Poate pentru că sunt fana acestui animal, sau poate pentru că nu mă așteptam la o astfel de imagine într-o carte, dar mi-a rămas întipărită pe retină.

Cartea pentru adolescenți prezintă călătoria spre maturizare, descoperirea unei noi lumi, dar și a propriei persoane.

Recomand cartea generației tinere, celor ce încă se pot bucura de anii de liceu, de nebuniile copilăriei, dar și celor care vor să retrăiască clipele în care totul era extrem de ușor, orice viciu te făcea interesant, iar oamenii păreau mai mult decât diferiți.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.