După cum am mai spus și în articolul de aici, eu sunt o mare fană a bucătăriei italienești. Există câteva preparate pe care le mănânc încontinuu de fiecare dată când ajung în Italia, iar în orele petrecute la Lugo am decis să încerc fix preparatele pe care le îndrăgesc.
Deși preferatele mele sunt pastele cu roșii cherry și busuioc, de data aceasta am vrut să încerc ceva nou așa că am comandat o porție de paste Quattro Formaggi. Înafara faptului că pastele au fost mai mult decât delicioase, aromate, super cremoase, ele vin și într-o cantitate extrem de mare.
Apoi am decis să comand o porție de Involtini care, deși nu erau la fel de sărate ca cele pe care le-am mâncat în Italia, mi-au adus aminte de zilele călduroase pe care le petreceam la masă în prezența unui pahar de vin. Și dacă tot am spus de vine, la Lugo am băut un pahar de Sauvignon roșu sec care a mers de minune cu toate preparatele pe care le-am încercat.
La desert eu mi-am ales o bucată din Tortul casei care, mie una, mi-a amintit de torturile pe care le făcea mama când eram mică. Cu un blat pufos și cu multă cremă, desertul mi s-a părut de departe extrem de gustos. Un alt desert care mi-a ăcut cu ochiul, dar pe care l-am lăsat pentru data viitoare este Mărul Lugo pe care abia aștept să îl încerc.
Arătând exact ca un restaurant italienesc, Lugo a devenit, din punctul meu de vedere, unul dintre localurile la care trebuie să ajungi măcar o dată. Atmosfera caldă, personalul amabil, preparatele clasice italienești și muzica care se aude slab sunt doar câteva dintre punctele forte ale restaurantului. În plus, localul este unul extrem de liniștit și poți oricând să îți muți bitorul acolo pentru câteva ore.
Pe cei de la Lugo îi găsiți pe Strada george Enescu, Nr. 23.