Cărți

Povestea nespusă a Reginei de Cupă – Marissa Mayes

De multe ori spun că anumite cărți ne aleg pe noi. Cititorul devine un simplu instrument, iar cartea se transformă în călăuză. În profesia pe care mi-am ales-o am noroc ca volumele să joace un rol foarte important. Fie că vorbim despre gimnaziu sau liceu, în fiecare zi încerc să învăț și eu lucruri noi pentru a le da mai departe. Așa am ajuns la Heartless. Povestea nespusa a Reginei de Cupa. Vorbisem cu cei de a noua despre Alice și în încercarea de a găsi studii noi despre carte, am dat peste povestea Marissei Mayer.

Care este legtură între Alice în Țara Minunilor și cartea aceasta? REGINA. Dar vorbim dedspre viața ei de dinainte de a fi un personaj posac și plin de ură. Citim despre o fetiță care avea un vis: să deschidă cea mai bună patiserie din ținut. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și deși era cel bun patiser pe care oamenii l-au cunoscut vreodată, familia voia să o căsătorească cu o bestie și să taie aripile.

Personajul nostru nu se lasă bătutut și întâlnește un bufon, un personaj poate la fel de intersant, savuros, amuzant și care joacă un rol important în dezvoltarea reginei pe care o întâlnește Alice. Aventura ia loc într-un tărâm de basm, personajele fiind creionate pentru a se potrivi de minune cu cadrul acțiunii.

Este adevărat că nu vorbim despre o operă care să atingă perfecțiunea lui L. Caroll, dar întreg volumul ne aduce aminte de copilărie și de vată de zahăr. Cartea poate fi citită de oricine, atât de cititorii amatori, cât și de cei care își doresc să o cunoască pe fata de dinaintea reginei.

Cartea poate fi găsită pe site-ul librăriei Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.