Cărți

Recenzie: Animale fantastice – Secretele lui Dumbledore

Pentru generația mea, universul lui Harry Potter a fost și va rămâne locul unde cu toții ne-am cuibărit în anumite zile. Fie că e vorba de perioada de dinaintea Crăciunului, fie că vorbim despre zilele în care aveam nevoie de o lume nouă, pentru că cea reală era îngrozitoare, cu toții ne-am cufundat în poveștile lui J.K.Rowling măcar o dată. Acesta ar fi și unul dintre motivele pentru care seria de cărți a ajuns să fie mereu pe lista de lecturi suplimentare pe care le-o ofer copiilor mei la începutul anului. Dar lucrurile s-au mai schimbat, copiii nu doar că au devorat aceste cărți, dar au dat și de Copilul blestemat și ulterior de seria Animale fantastice și unde le poți găsi.

Pe parcursul anilor am citit și eu primele două volume și am văzut filmele, iar acum, la finalul anului, deși am văzut ecranizarea acum multe luni, a venit rândul celei de-a treia carte din serie, și anume Animale fantastice – Secretele lui Dumbledore.

Așa cum ne-am obișnuit, cartea este scrisă sub forma unei piese de teatru, fapt ce o face extraordinar de ușor de citit. Este o lectură ce poate fi finalizată în doar câteva ore și care mai face puțină lumină în ceea ce privește viața complicată a unuia dintre cele mai iubite personaje din univers, Dumbledore.

Newt Scamander apare iarăși în centrul acțiunii. În timp ce încearcă să mai adauge câteva animale speciale colecției lui din valiză, se vede nevoit să îl ajute pe Dumbledore pentru ca lumea magicienilor să nu se schimbe complet. În această carte vorbim despre lovituri de stat și despre îndoctrinarea maselor. De asemenea, multe dintre personajele prezente în celelalte două cărți își fac apariția, fapt ce nu poate decât să îi bucure pe fanii care vor putea urmări iarăși unele dintre cele mai interesante aventuri din câte au întâlnit până acum în paginile seriei.

Există diferențe între carte și film, așa cum se întâmplă întotdeauna, așa că sugestia mea ar fi să citești prima dată piesa de teatru, să cunoști personajele și motivele pentru care ele acționează așa cum o fac și abia apoi să dai o șansă filmului care, da, este bine realizat, dar tot nu poate surprinde esența transmisă de autoare prin cuvinte.

Cartea o poți găsi la Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.