Cărți

Recenzie: 365 de filme pe care trebuie să le vezi – Geert Verbanck

E vineri seara. Afară plouă. Ai terminat munca. Din bucătărie miroase a ceva delicios. Te așezi pe canapea. Sună interfonul și prietenii voștri au ajuns. După câteva zeci de minute stabiliți să vă uitați la un film. Și… PAUZĂ.

Cam ăsta este programul nostru în fiecare weekend acum câțiva ani. Exista întotdeauna, însă, o problemă care intervenea pe la jumătatea serii: alegerea filmului. Recunosc că până alegeam filmul dura destul de mult și că, în anii ce au urmat, am avut noroc cu Netflix care ne dădea recomandări destul de ușor. Dar la un moment dat te plictisești de filmele americane noi.

Cartea 365 de filme pe care trebuie să le vezi a ajuns la mine fără să o fi căutat-o cu adevărat. Dădeam o comandă de beletristică pe Libris și am găsit-o întâmplător, rătăcită printre multe alte titluri de nonficțiune.

Geert Verbanck mixează într-un singur loc 365 de titluri care mai de care mai diverse. Plecăm de la filmele clasice despre care a auzit cam toată lumea (Rocky, La dolce vita, Portocala mecanică) și ajungem la titluri despre care nu știm absolut nimic.

Volumul este realizat într-un mod simplist. Fiecare pagină conține titlul unui film și câteva informații despre acțiune/personaje/regizor. Apoi sky is the limit. Cartea devine un fel de jurnal cinematografic în care poți da note, poți menționa de câte ori ai văzut filmul, când, cu cine, impresii etc.

Din punctul meu de vedere, cartea este una care nu trebuie să lipseacă din biblioteca unui pasionat al cinematografiei și poate fi chiar un cadou interesant pentru o aniversare.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.