Cărți

Recenzie: Vremuri de sânge și străluciri de stele – Laini Taylor

Vremuri de sânge și străluciri de stele este cel de-al doilea volum al seriei Născută din fum și os. Recunosc că am vrut să citesc continuarea încă de când am terminat primul volum, dar cum anul ăsta este destul de haotic, abia acum am reușit să îmi fac puțin timp de romanul lui Laini Taylor.

În acest volum se continuă povestea despre care vă spuneam în recenzia de aici. La sfârșitul primul volum acțiunea ne-a lăsat cu multe întrebări și răspunsuri mult prea puține în ceea ce ce privește de ce-urile pe care le aveam încă de când am citit prima pagină din volum. Demonul nostru nu este de găsit. Probabil că s-a pierdut pentru eternitate. Așa cum ar trebui să se întâmple cu toate bestiile care au fost readuse la viață.

Îngerii? Nici ei nu stau mai bine. Akiva nu crede că poate să continue lupta fără cea pe care a așteptat-o atâta timp. Familia sa nu-l mai dorește și simte că nu mai aparține niciunului loc. Dar el este un înger și odată ce ai primit sarcina aceasta nu mai poți da înapoi. Continuarea? Va lupta împotriva bestiilor. Va lupta împotriva îngerilor. Poate doar așa o va răsbuna.

Romanul este scris în tonurile primei părți a trilogiei. O scriitură ușoară, un roman pe care să îl citești când ai timp liber și ai nevoie de o lectură care să te poarte prin locuri pe care altfel nu le-ai vedea. Rămân cu aceeași părere, și anume că este greu să reții numele personajelor din cauza originii lor. Acesta este motivul pentru care cartea ar putea să pară greoaie la început. Pentru că uneori nici nu-ți mai amintești cine este cine.

Cui recomand

Recomand cartea pasionaților de povești diferite, celor care au nevoie de o călătorie chiar și numai cu ochii minții și acelora care încă mai cred în povești, în îngeri și demoni, în legături mai presus de orice.

Cartea poate fi găsită la librăria Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.