Recenzie – Enigma camerei 622 – Joel Dicker

Andreea Mihăilă  > Cărți >  Recenzie – Enigma camerei 622 – Joel Dicker
0 Comments

În ultimii ani am citit zeci de cărți polițiste, ceea ce mă îmi dă dreptul, din punctul meu de vedere, să spun dacă o carte care aparține genului este sau nu bună. Și în ceea ce privește Enigma camerei 622 pot spune, cu mâna pe inimă, că avem o carte absolut mi-nu-na-tă!

Opera te trece prin toate stările posibile. Chiar și atunci când crezi că știi ce s-a întâmplat, de fapt nu ai nicio idee. Abia în ultimele 3-4 pagini înțelegi cu adevărat ce ai citit. Vorbim despre o poveste în ramă, despre un autor care suferă pierderea unui prieten și despre niște sentimente de iubire care se amestecă cu o amiciție ce apare de unde nu te aștepți.

Romanul este primul pe care îl citesc de la Joel Dicker , dar cu siguranță nu va fi ultimul, având în vedere că odată cu acest text mi-am găsit nașul. Povestea nu e complicată, o cameră de hotel în care a fost descoperit un cadavru, o petrecere a unei bănci, doi bărbați care se luptă pentru postul mult visat și un triunghi amoros fără logică. De asemenea, mai există un personaj despre care, când vei afla cu adevărat mai multe amănunte, vei spune: ce Dumnezeu s-a întâmplat?

Acțiunile se desfășoară rapid, naratorul devine un polițist care deși vrea o pauză de la tot ce ține de scris, este bântuit de o muză care nu-l lasă să stea liniștit în ceea ce ar trebui să fie o vacanță de la realitate. Crima devine singurul scop, cartea pe care începe să o scrie un pansament, iar oamenii pe care îi întâlnește sunt distragerea de care se pare că avea cu adevărat nevoie pentru a trece peste decesul editorului său și peste pierderea celei pe care o credea viitorul său.

De asemenea, trecerea bruscă de la un fir narativ la altul, schimbarea personajelor și a poveștilor acestora, faptul că unele dintre ele sunt duplicitare și că nu-și spun cu adevărat povestea nici în cel de-al zecelea ceas, nu face decât ca romanul să fie unul plin de adrenalină și cu zeci de ușițe secrete ce trebuie deschise.

Recomand cartea iubitorilor genului polițist și thriller și nu numai. Consider că orice cititor care încearcă să găsească cartea perfectă pentru o zi liniștită, a găsit-o acum!

Cartea poate fi găsită la Libris.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.