Cărți

Născută din fum și os – Laini Taylor

Născută din fum și os este cartea aia pe care o știu din copilărie. Cartea pe care abia acum am reușit să pun mâna. Văzusem seria în America acum mulți ani când începusem să devorez carte după carte. Abia așteptam să reușesc să citesc „cărțile alea cu copertă frumoasă” și uite, că după ceva timp, cei de la Libris mi-au făcut o surpriză frumoasă și acum îți povestesc și ție de ce trebuie să te apuci de seria asta.

Născută din fum și os este, în primul rând, o carte ușoară care se citește extrem de repede. Singurul ei minus ar fi numele personajelor cu care eu nu am reușit să rezonez. Mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu ele din cauza originilor ciudate. Așa că nici până acum nu știu să îți numesc toate personajele importante din carte. Însă povestea merită.

Născută din fum și os este o carte despre regăsire, renaștere și iubire. Ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost îmbinarea elementelor cosmice cu cele terestre. Și faptul că toată povestea este spusă sub forma unei mitologii vechi.

Iubesc mitologia, iar personajele din acest volum trec prin întâmplări care par desprise dintr-o carte cu eroi vechi. Karou este și nu este. Este o fată simplă, care are talent la desen și care își imaginează o lume în care personajele din desenele ei prind viață.

Dar Karou nu este nimic din ce am scris mai sus, de fapt. Ea trăiește într-o lume imposibilă, o lume în care este crescută de creaturile din desene. O lume a demonilor și a îngerilor, o lume a distrugerilor. În lumea ei, un demon nu poate să ajute un înger, dar se pare că Akiva a trecut printr-un episod interzis care i-a sfâșiat inima și trupul.

Acum cei doi ajung să se întâlnească și există un singur final: ori demonii, ori îngerii, nu există cale de mijloc. Sau cel puțin așa a fost până acum.

Cui o recomand?

Recomand cartea tuturor persoanelor care vor să găsească o nouă lume, care cred în regăsire și pentru care magia nu a dispărut încă pentru că Laini Taylor a avut grijă să scrie o astfel de carte special pentru ei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.