Cărți

Hamlet -William Shakespeare – Real Reads

Hamlet a fost una dintre ele două mari obsesii ale mele anul acesta. Atunci când te apuci să îți faci licența și îți alegi un personaj, crede-mă că o să ajungi să fii destul de disperat după el. Cam asta s-a întâmplat cu mine și Hamlet. Și dacă nu îmi înnebunisem toți cunoscuții până acum, am decis ca luna asta să citesc și repovestirea pentru copii. De ce nu? O cartea cu ilustrații este mereu bine venită!

În cazul în care te întrebi dacă povestea este aceeași, da, cărțile din serial Real Reads de la Curtea Veche respectă poveștile inițiale. Singurul inconvenient este că poveștile, fiind pentru copii, sunt, bineînțeles, mai scurte. Cartea are un număr de 64 de pagini și include atât povestea, cât și câteva teme de gândire pentru cei mici.

Ce mi-a plăcut la această carte?

Ei bine, în primul rând, faptul că este foarte fidelă poveștii inițiale. În ultimul timp nu mi-au picat în mână cărți pentru copii, dar țin minte că atunci când eram mică poveștile erau destul de schimbate. Cnd am trecut de la repovestiri, la romane mi-am dat seama că acțiunea era modificată și asta nu mi-a plăcut foarte tare.

Un alt lucru care te va bucura este faptul că ilustrațiile sunt foarte simpatice și ajută mult din punct de vedere vizual la înțelegerea poveștii. Eu întotdeauna am considerat că atunci când ești mic cititul trebuie să fie însoțit de  imagini ajutătoare care îți vor dezvolta și imaginația.

În plus, dacă William Shakespeare este un autor pe care trebuie să îl citești, dar în mod normal nu poți să o faci până nu ajungi la o anumită vârstă, repovestirea lui Hamlet este un început numai bun.

Cui o recomand?

Recomand această carte tuturor copiilor care vor să descopere ceva mai mult prin literatură, care au auzit de Romeo și Julieta, dar nu au putut să o citească până acum pentru că e mult prea grea. Repovestirea lui Hamlet, o carte de literatură universală foarte importantă, va ajunge cu siguranță la sufletul celor mici.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.