Evenimente&Loisir

Și când credeai că le-ai încercat pe toate… ajungi la Smokăreală!

De când m-am mutat din centru, serile am început să le petrec pe canapea, deși acum câțiva ani nu aș fi crezut că se va întâmpla asta. Dacă îmi e dor de ceva din centru, îmi este de plimbările interminabile printre străduțe alambicate și de micile restaurante/terase care îți ies în cale la orice pas. Pe lângă localul pe care l-am încercat în weekend am mai trecut de câteva ori în ultimul timp, dar niciodată nu era destinația finală. Asta a fost o mare greșeală!

Așezat central, aproape de piața Amzei, restaurantul te invită înăuntru datorită mirosului de-li-cios pe care îl poți simți și de pe partea opusă a trotuarului. Un local mic, cochet cu doar câteva mese te așteaptă să îi treci pragul și să mănânci unele dintre cele mai bune preparate pe care noi le-am încercat în ultimul timp. Muzica este perfectă pentru aceia dintre noi cărora ne era dor de perioada adolescenței, iar aspectul industrial îi dă restaurantului o notă fresh. Un punct în plus îl acord pentru faptul că poți vedea bucătarii în acțiune de la mese. Angajații sunt super prietenoși și te fac să te simți de-al casei, ba chiar exact cum spuneam mai sus, te fac să îți amintești de locurile alea unde mergeai mereu cu prietenii în liceu.

Meniul, așa cum spune și numele, conține preparate pe bază de carne te face să te lingi pe degete. De asemenea, la masă îți sunt aduse de la început 4 sosuri făcute în casă și îl poți întreba pe chelner care sos cu ce preparate se potrivește cel mai bine. Pe mine, iubitoare de sosuri, m-au impresionat gusturile, dar și faptul că toate erau făcute de ei și că erau proaspete.

În ceea ce privește mâncarea, nu există cuvinte prea mari pentru a o descrie! Noi am încercat trei preparate și fiecare a fost mai bun decât precedentul. Taccosurile cu pulled pork au fost extrem de juicy și de bine condimentate. Noi i-am rugat să nu pună toată cantitatea de jalapeno, dar sunt sigură că pentru cineva care mănâncă extrem de picant, combinația inițială este minunată. Apoi am încercat un sandwich brisket cu piept de vită, jalapeno (la fel, într-o cantitate mai mică) și castraveți la care mi-a rămas gândul și acum.

Ultimul fel, dar nu cel din urmă, este și cel care ne-a impresionat pe amândoi. Țin să menționez de la început că Andrei caută de mult timp să găsească niște coaste bune, iar eu nu am fost niciodată fana acestui fel de mâncare, încercând să îl evit. Ei bine, ieri mi-am schimbat complet părerea! Carnea se desprindea fără greutate de pe os, iar gustul puțin afumat ne-a impresionat pe amândoi. De asemenea, asocierea cu sosul de cireșe (crede-mă, chiar trebuie să încerci) mi s-a părut perfectă pentru porția aceasta de mâncare.

La Smokăreală poți încerca și multe alte preparate și deserturi pe care noi le-am lăsat pentru data următoare. Localul este asemănător cu locurile englezești unde mergi la finalul zilei cu prietenii să uiți de problemele cotidianului și să deguști unele dintre cele mai bune preparate pe care le găsești în oraș.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.