Cărți

Toll. Seria Arcul Secerii Vol.3 de Neal Shusterman

Atunci când am început primul volum al seriei, nu am crezut că mă va prinde atât de mult. Nu am crezut că un an mai târziu urma să mă întorc la personajele pe car ela început nu le-am înțeles. De asemenea, nu credeam că o să mă mai atragă vreodată o serie cu multe volume. Dar așa cum se spune, niciodată să nu spui niciodată.

Dacă nu ai citit celelalte două volume, ar trebui să fugi și să le cauți. Dacă îți plac lumile distopice, lumile întoarse pe dos unde totul pare că merge bine, dar de fapt nimic nu este așa cum ar trebui, Neal Shusterman este autorul perfect pentru tine. El descrie o lume în care „a muri” nu mai este un proces natural. Oamenii pot trăi o viață extrem de lungă, pot să își dea anii înapoi, pot să nu mai simtă durere datorită naniților care îi țin mereu fericiți. De asemenea, dacă mori din cauza unui accident, o dronă vine după tine, te duce la spital și acolo ești înviat cu ajutorul tehnologiei.

Totuși, populație nu poate să se înmulțească la infinit, așa că există Secerile – oameni antrenați care au o cotă de omoruri pe lună. Aceștia sunt un fel de Grip reaper, iar dacă te-au ucis, nu mai poți fi înviat. Pe parcursul primelor volume asistăm la empatie, durere și oameni care își doresc mai mult decât orice să pună mâna pe putere.

În cel de-al treilea volum suntem puși față în față cu scufundarea, la propriu, a tuturor regulilor pe care oamenii le respectau, o nouă seceră supremă se ridică, iar Anastasia se întoarce pentru a încerca să readucă liniștea oamenilor. De asemenea, Toll, personajul care dă și numele cărții, va fi un pilon important pe parte religioasă. În volumul de 600 de pagini ne reîntâlnim cu personajele preferate, aflăm unde a dispărut Tunetul și că poveștile de adormit copii, uneori, sunt mai mult de atât.

Recomand seria tuturor pasionaților de distopii și de cărți bine scrise. Deși acest volum este extrem de lung și uneori pare că dă informații nejustificate, până al finalul cărții vom afla că toate piesele se potrivesc ca într-un puzzle bine gândit.

Cartea poate fi găsită pe site-ul Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.