Călătorii

Patru zile departe de casa in Veliko Tarnovo – Bulgaria

Dacă este ceva ce îmi place la nebunie să fac, asta este să călătoresc. Cred că m-am născut cu biletele de tren tatuate strans pe vene. Cred că le-am găsit semnificația viselor alora în care zburam. Cred că dacă mi-ai spune în secunda asta să plec spre o destinație necunoscută, aș lua aparatul și aș ieși grăbită pe ușă. Fac bagaje fără să gândesc. Arunc tot felul de lucruri și aștept plecarea mai ceva ca un copil mic care-l așteaptă pe Moș Crăciun. Eu vreau doar să plec și de data asta aveam nevoie de o excursie care să-mi „vindece” ultimele luni.

Cum am ajuns în Bulgaria? Ziua mea m-a dus acolo. De fapt cele trei zile. Pe mine și pe trei persoane foarte speciale. Mi-au spus că nu-și amintesc zilele mele de naștere și că asta trebuie să fie una specială. Am planificat mult excursia, dar într-un final ne-am lăsat duși de val și ne-am trezit plecând într-o zi minunată de noiembrie, după câteva zile de furtună, spre Veliko Tarnovo.

Atracții turistice

Trebuie să îți spun de la început că noi am avut un mare noroc cu vremea! Deși se anunțau patru zile ploioase, cea mai mare parte a timpului am prins o vreme excelentă. Orașul este extrem de frumos și fiecare străduță trebuie luată la pas. Sunt atât de multe ateliere de creație încât te vei opri la fiecare geam să vezi ce ascunde. În plus, cetatea nu poate fi ratată! În timp ce urcam spre cel mai înalt punct nu mă gândeam decât la cât de misterios părea locul. Ceața a ajutat, așa că atmosfera de Mystic Falls i-a dat locului o lumină aparte. După ce am reușit să vedem cam tot ce puteam afară, ne-am îndreptat spre muzee, iar Veliko Tarnovo nu duce lipsă de așa ceva. Muzeul Etnografic, Muzeul de Istorie și Muzeul de Artă sunt foarte interesante, doar că se vede că nu foarte mulți oameni aleg să le calce pragul. Un mic tips ar fi că joia poți vizita toate cele enumerate aici gratis, deci nu ai nicio scuză să nu te pierzi câteva ore prin muzee.

Oamenii&limba

Poveste amuzantă: când am dat admitere la facultate, intrasem la bulgară. Nu am vrut să continui pentru că mi-am dat seama că nu voi avea nevoie niciodată de această limbă. Imaginează-ți cât de amuzant a fost să ajung în Bulgaria și să-mi dau seama că majoritatea oamenilor nu știu engleză. Cele mai multe discuții au îmbinat engleza cu semnele. cel mai amuzant era la restaurante, unde încercam să explicăm că vrem două note de plată, iar asta se exprimă cam greu prin semne. Nu pot să zic că oamenii au fost extrem de primitori, atmosfera nu era caldă, unii dintre ei chiar nu erau prea încântați de turiști, dar au fost câțiva dintre ei care ne-au făcut să zâmbim, mai ales o domnișoară de la un magazin care auzindu-ne că suntem români a început să ne explice că putem plăti și cu lei.

Restaurante&cafenele

Ei bine, dacă este ceva ce am făcut excursia asta, acel lucru este mâncatul. Adică la un momentdat până și noi ne-am dat seama că începusem să exagerăm. Unde vedeam un loc drăguț și călduros, intram. Aici a fost de vină și faptul că am fost super răcită toată excursia și că am avut încontinuu nevoie de ceaiuri și ciocolată caldă. În plus, în ultima zi vremea s-a stricat, așa că aveam nevoie să stăm la adăpost, nu? Nu am mâncat specialități, dar am descoperit câteva deserturi mi-nu-na-te care și acum îmi lasă gura apă doar gândindu-mă la ele.

Călătoria a fost scurtă. Plină de peripeții dintre care amintesc căzutul curentului, picatul unei baghete pentru cabluri peste prietenii noștri în timp ce dormeau, o româncă tare drăguță care a țipat toată noaptea pe holuri și pot continua așa până mâine. Dar una peste alta noi ne-am simțit bine și deja ne gândim la următoarea excursie în formula asta.

Pentru mai multe imagini din Veliko Tarnovo și din alte excursii, da-mi un follow pe Instagram.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.