Cărți

Vulpea si steaua – Coralie Bickford-Smith

Vulpea si steaua este cartea care a apărut la momentul potrivit. În timpul examenelor de licență mi-a fost foarte greu să încep să citesc beletristică, așa că o carte de copii a fost cea mai bună alegere. Atunci când mă săturam de cursuri și voiam o pauză răsfoiam cartea lui Coralie Bickford-Smith și mă deconectam de la toate realitățile vremii (examene, licență etc.).

Ce m-a atras încă de la început la această carte care se încadrează în categoria povești, basme, legende este faptul că poate fi ușor citită de copii. Povestea este educativă și foarte scurtă, deci orice prichindel ar putea să o citească singur. În ceea ce privește această carte, accentul este pus pe ilustrații și pe sensul moralizator al poveștii, nu pe cantitate. Sunt sigură că dacă autoarea ar fi egalat balanța între cantitatea de informații și ilustrații, cartea ar fi fost mai greu de citit de către un copil cu o vârstă mică.

Așa cum ai văzut, dacă mă citești de mai mult timp, ador ilustrațiile bine realizate și crede-mă că Vulpea si steaua se bucură de desene care l-ar impresiona până și pe cel mai încăpățânat dintre copii. Povestea este simplă și ilustrațiile reușesc să se îmbine perfect cu ea. În plus, autoarea a ales ca de câteva ori să îmbine partea scrisă cu cea ilustrată.Vei găsi interesantă combinarea dintre poveste și ilustrație.

Recomand cartea

Recomand această carte copiilor de toate vârstele. Cei foarte mici se vor bucura de desene. Copiii care deja au început să citească vor descoperi un univers nou, bogat în informații și o poveste de prietenie care îi va învăța că niciodată nu trebuie să îți pierzi speranța. În plus, cei mari se vor putea bucura de ilustrațiile bine realizate și, dacă seamănă cu mine, adică iubesc să recitească volumele din bibliotecă, vor vedea că Vulpea si steaua este genul acela de carte pe care să o răsfoiești atunci când nimic nu merge în jur.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.