Film

3 motive pentru care sa mergi la Ghost in the Shell

Săptămâna trecută toată lumea vorbea numai despre Ghost in the Shell. Deși nu știam prea multe lucruri despre acțiunea din manga sau din filmele trecute, am decis să merg la vizionare și să descopăr universul lui Major.  Mi-a plăcut destul de mult filmul așa că m-am decis să îți spun și ție trei motive pentru care ar trebui să ajungi la Ghost in the Shell.

Dacă esti fan SF-uri, ăsta este filmul pentru tine

Nu m-am declarat niciodată o fană a filmelor de acest gen, dar unele lumi sunt atât de bine realizate încât o să începi să îți imaginezi cum ar fi să trăiești într-o astfel de Japonie. Imaginează-ți că diferența dintre oameni și roboți nu mai este atât de mare, că omul poate fi îmbunătățit și că, în cazuri majore, el poate deveni robot în adevăratul sens al cuvântului. Despre asta este vorba în Ghost in the Shell, despre o Japonie a viitorului în care orice este posibil. Bariera dintre om și inteligența artificială nu mai există și nici măcar personajele nu sunt sigure cine este om și cine nu.

O nouă punere în scenă a unui manga extra cunoscut

Așa cum am spus și la începutul articolului, nu văzusem celelalte filme Ghost in the Shell, dar am avut în jurul meu la vizionare oameni care erau fani ai seriei. Din ce am înțeles povestea nu este foarte schimbată față de cea originală așa că dacă ești fan cu siguranță o să îți placă ecranizarea. În plus, pentru aceia dintre noi care acum luăm contact pentru prima dată cu Major o să fie o întâlnire foarte interesantă. Filmul este plin de surprize, personaje care mai de care mai interesante și întorsături de situație care te vor ține în priză.

Efectele grafice

Am lăsat efectele grafice la urmă, dar din punctul meu de vedere ele sunt cele mai importante. Mi-a plăcut la nebunie modul în care a fost creată noua Japonie: cu holograme 3D, cu oameni care aveau componente robotice și cel mai important, cu niște efecte speciale de excepție. Din punct de vedere vizual, filmul este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut anul acesta. Deși nu mă așteptam, am fost impresionată de cât de real părea totul, iar scena mea preferată este, cu siguranță, cea în care vedem cum a fost creat personajul principal.

Filmul este adus de Ro Image 2000 și apare în cinema începând cu data de 31 martie.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.