Film

Festivalul Internaţional de Film BUZZ CEE – la Buzău, în luna iulie

Acum trei ani, înainte de a veni la facultate, eram destul de ofuscată că în Buzău nu se întâmpla nimic. Țin minte că petreceam zilele de vară pe o bancă în parc cu prietenii și pe buzele noastre era mereu aceeași sintagmă „aici nu se întâmplă niciodată nimic!” Ei bine, de când am plecat din Buzău, evenimentele se țin lanț lucru care nu poate decât să mă bucure. Dacă ești în Buzău între 4 și 9 iulie pregătește-te de cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Film Buzz CEE!

Timp de 6 zile, Buzăul va fi locul de întâlnire al iubitorilor de filme din Europa Centrală și de Sud-Est. Nu vor lipsi, însă, filmele românești și surprizele pregătite de organizatori. Anul acesta, în competiţiile oficiale BUZZ CEE au fost înscrise peste 1500 de filme din regiune şi au fost selectate 25 de titluri care vor concura în cadrul celor patru secţiuni competiţionale: lungmetraj, scurtmetraj, scurtmetraj studenţesc şi documentar.

Selecția filmelor intrate în competiție a fost realizată de o echipă alcătuită din criticii de film Florin Barbu, Cristi Mărculescu şi Bogdan Beşliu. Proiectele câștigătoare vor fi alese de jurii alcătuite din profesioniști ai industriei cinematografice din România și din țările regiunii, iar publicul va fi invitat să își voteze filmul preferat, care va fi premiat cu trofeul Pop BUZZ.

Filmele din festival vor fi proiectate în locații centrale din orașul Buzău: sala Teatrului George Ciprian și Sala Consiliului Județean Buzău.

Eu zic să te pregătești din timp de Festival, pentru că vor fi șase zile pline! Cu singuranță ne vedem la festival! La fel ca şi la prima ediţie, intrarea la toate filmele din cadrul festivalului va fi liberă.

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.