animale fantastice și unde le poți găsi
Cărți

Animale fantastice și unde le poți găsi

Animale fantastice și unde le poți găsi este cartea aceea pe care toți împătimiții lui Rowling o așteptau, continuarea care părea să nu mai vină și care, totuși, a apărut, într-un final! Nu cred că există om care să nu fi auzit măcar o dată de Harry Potter. Și sunt și mai sigură că toți fanii s-au întrebat de mii de ori care este povestea de dinaintea vrăjitorului lor preferat. De unde a apărut Dumbledore? Cât de ușor era totul înainte de Cel-ce-nu-trebuie-numit și cum erau vrăjitorii pe vremuri? Astea sunt doar câteva dintre întrebările la care cartea răspunde.

Piesa de teatru te captivează încă de la început. Deși stilul aborat este diferit față de cel cu care eram obișnuiți, Animale fantastice și unde le poți găsi este o carte care se citește extrem de repede și care îi aduce în primplan pe unii dintre vrăjitorii noștri preferați. În plus, așa cum spune și titlul, sunt transportați într-un univers în care animalele fantastice fac legea.

Newt, personajul principal al seriei, colecționează animale fantastice pe care le organizează în valiză. Ghinionul și neatenția fac ca această valiză să fie pierdută în timpul călătoriei la New York, acesta trebuind să o recupereze. Pe parcursul acțiunii el își face prieteni noi și întâlnește personaje cel puțin interesante. Cartea atrage prin situațiile amuzante prin care personajele trec, dar și prin acțiunea care te facec iarăși să îți dorești să primești scrisoarea aia pe care toți am vrut-o la un moment dat.

Pentru aceia dintre voi care vă întrebați dacă filmul respectă povestea, ei bine, da! Deși eu recomand să citiți cartea mai întâi pentru a vă face o privire de ansamblu asupra acțiunii și personajelor. Anumite escrieri din carte pot fi diferite față de ecranizare, așa că ar fi păcat să pierdeți undeva substraturi ale poveștii.

Recomand cartea tuturor fanilor Harry Potter, dar și acelora care nu au parcurs încă celebra serie. Volumul poate fi găsit pe site-ul librăriei Libris. Magia este peste tot, dar cel mai ușor o găsim în cărți!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.