EROII OLIMPULUI (volumul I) Eroul Pierdut – Rick Riordan

Andreea Mihăilă  > Cărți >  EROII OLIMPULUI (volumul I) Eroul Pierdut – Rick Riordan
0 Comments

Eroul Pierdut este cartea pe care am citit-o pentru că m-am simțit obligată! Ok, poate sună prea dramatic, dar asta se întâmplă când o mână de copii te întreabă încontinuu lucruri despre cartea asta. Cum s-a ajuns la toată discuția asta? Păi stai să vezi: e vine lui Riordan, a unei prietene și a iubirii mele pentru mitologie.

L-am descoperit pe Riordan datorită unei colege de facultate care îl diviniza și ne-a cam obligat să cumpărăm cărțile. Ghici ce? Le-am citit în maximum două săptămâni sau pe acolo. Eram într-o continuă frenezie: trei fete de la Litere care citeau același lucru. Îți imaginezi la ce discuții ajunsesem, nu?

Ei bine, câteva luni mai târziu am votat la școală cartea pentru Clubul de Lectură. Planetele s-au aliniat în așa fel încât să fie ales primul volum al lui Riordan. O săptămână mai târziu copiii mei erau fascinați, mulți dintre ei apucându-se deja de celelalte volume. O nebunie totală! La puțin timp toată lumea a aflat că acest scriitor are și alte volume apărute la noi. Ei bine, elevii mei voiau să se apuce de citit Eroul Pierdut.

Dar doamna, are legătură cu cealaltă serie?

Ei bine, a trebuit să aflu și de asta îți vorbesc astăzi despre cartea asta.

Da, are legătură cu cealaltă serie deoarece multe dintre personajele îndrăgite de noi se regăsesc și aici. Deși credeam că Riordan a epuizat poveștile, nu mă puteam înșela mai tare. De data asta povestea m-a prins și mai tare. Personajul principal este un băiat despre care nu știm absolut nimic, începem să îi cunoaștem povestea aproape de finalul cărții. Și zic începem  pentru că autorul știe cum să ne țină în suspans.

cui o recomand?

Cartea am citit-o foarte repede, deși nu te-ai aștepta având în vedere numărul generos de pagini. Este o carte pe care o recomand atât copiilor, cât și adulților pasionați de povești. În Eroii Olimpului, autorul adună toate legendele pe care nu a putut să le scrie despre Percy. Aici e momentul în care îți dai seama că scriitura lui s-a îmbunătățit, că poveștile curg mai ușor, că personajele au mai multă esență.

Cartea o poți găsi la Librăria Libris.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.