Cărți

Anotimpuri diferite – Stephen King

Am spus de multe ori că unele cărți ajung să te aleagă ele pe tine. De-a lungul timpului am avut o relația ciudată cu Stephen King. Cărțile lui mă speriau în liceu, dar odată cu vârsta am ajuns să apreciez modul în care erau realizate, scriitura lui absolut impecabilă, personajele deranjant de reale. Ce nu știam însă, este că el a scris și povestiri mai scurte, opere de câteva zeci de pagini care au stat la baza unora dintre cele mai impresionante filme pe care le-am văzut de-a lungul vieții.

Anotimpuri diferite conține patru astfel de povestiri în care King ne arată încă o dată ce înseamnă să fii maestru scriitor și de ce numele lui va rămâne pentru totdeauna în istorie. Cele patru povestiri care apar în carte sunt:

  1. Închisoarea îngerilor – poveste ce stă la baza celebrului film, Shawshank Redemption. La baza scriiturii este un condamnat la închisoare care își petrece fiecare zi rămasă pentru a se răzbuna pe oamenii care l-au închis și care l-au privat de libertate.
  2. Cadavrul – povestea a patru băieți de provincie care se luptă cu proprii demoni.
  3. Un elev capabil – un bătrân ciudat devine sursa curiozității elevuli capabil.
  4. Metoda respirației – din punctul meu de vedere cea mai ciudățică poveste din volum. Personajul principal, o femeie a cărei viață nu a fost niciodată ușoară, are o discuție mai mult sau mai puțin directă cu moartea pe care dorește să o învingă.

Volumul impresionează prin multitudinea personajelor și prin complexitatea poveștilor. Doar patru povestiri fiecare fiind atribuită câte unui anotimp, patru povestiri și o încrengătură de destine de care îți va fi greu să te dezlipești. Poveștile te vor prinde ca în pânza unui păianjen, te vor duce în cele mai ciudate locuri ale imaginației și te vor răscoli o bună perioadă de vreme după ce le-ai terminat.

Cartea poate fi citită atât de fanii lui King, cât și de acei cititori care nu au ajuns încă la el și care ar vrea să își facă o idee despre scriitura acestuia.

Cartea poate fi găsită la cei de la libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.