Cărți

Femei în știință – 50 de femei temerare care au schimbat lumea – Rachel Ignotofsky

Toată lumea știe că am o pasiune pentru cărți. Că aș citi în orice moment. Că dacă aș putea, aș lăsa orice treabă pe care o am și m-aș apuca de o carte bună. Prin intermediul blogului mulți oameni au aflat și că îmi plac cărțile de copii. Lumea asta a online-ului ascunde multe despre pasiunile mele, despre lucrurile care mă fac fericită. Spre exemplu, îmi plac la nebunie cărțile ilustrate și cărțile bijuterie. Și acum se pare că-mi plac și cărțile despre știință!

Poate că nu înțelegi la ce mă refer așa că o să mă folosesc de ocazia asta ca să îți explic cum arată o carte pe care eu o consider un must have în orice bibliotecă. Femei în știință – 50 de femei temerare care au schimbat lumea este una dintre aceste cărți. O carte ilustrată care conține informații explicate simplist. Oorice persoană care vrea să o citească o poate face.

Recunosc că științele nu au fost întotdeauna preferatele mele. Mai ales din cauza faptului că nu înțelegeam toate procesele. Cartea asta  mi-a spus mai multe decât mi-aș fi închipuit.

Toată lumea a auzit despre Marie Curie și descoperirile ei uimitoare. Dar câți oameni o știu pe Rosalyn Yalow – medic fizician?  Sau câți dintre noi știm că poți fi și astronaut și educator și doctor în același timp așa cum a fost Mae Jamison?

Cui recommend cartea?

Cartea este plină de povești ale unor femei care au ajutat la dezvoltarea lumii. Femei care ne-au oferit nouă posibilitatea să avem cunoștine în toate domeniile. Este un volum pe care trebuie să îl ai în casă și pe care îl poți citi atunci când ai nevoie de o lectură ușoară și rapidă. Fie că ești un copil în căutarea informațiilor pentru un proiect școlar, fie că ai depășit vârsta școlii și îți dorești să îți îmbunătățești cunoștințele generale, aceasta este cartea pentru tine.

Despre ilustrații

Ilustrațiile au fost realizate cu grijă de către Rachel Ignotofsky, cea care a avut grijă și de informațiile pe care le vei regăsi între paginile cărții. Poate singurul defect al acestui volum este faptul că elementele pot părea îngrămădite din punct de vedere vizual. Fiecare poveste se întinde doar pe două pagini.

Tu ai cărți bijuterie în casă? Cărți care îți înfrumusețează biblioteca prin simpla lor prezență?

Cartea poate fi găsită pe librăria online Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.