Cărți

Casa veselă – O tragicomedie de familie – Alison Bechdel

Casa veselă – O tragicomedie de familie este banda desenată care mi-a schimbat total părerea despre literatură. Am vrut să mă apuc de citit romanul ăsta acum ceva timp, dar niciodată nu era momentul potrivit. este posibil ca nici acum să nu fi fost momentul potrivit, pentru că nu m-am așteptat la ce urma să vină odată cu deschiderea cărții. A fost o lectură intensă, uneori greoaie și cu un subiect imprevizibil.

Atunci când am pus mâna pe carte, având în vedere titlul, mă așteptam la o poveste amuzantă de familie. Da, Casa veselă este o poveste despre familie, dar nu a fost nimic amuzant. M-am trezit într-o perioadă în care totul era tabuu, în care sexualitatea nu era o discuție pe care vrei să o începi și într-o familie cu totul și cu totul ciudată. Un tată preocupat mai mult de conacul său decât de familie, o mamă care nu se mai regăsea în poveste și trei copii, dintre care o singură fată. O fată care nu știa de ce drumul său era ciudat, uneori imprevizibil și plin de întâmplări neobișnuite.

Alison Bechdel scrie o carte despre o familie perfectă în aparență, dar care suferă din princina dorințelor membrilor săi. Aflăm încă de la început care este destinul personajelor, Casa veselă îți dă toate răspunsurile încă din primele pagini. Aventura este să reușești să conectezi toate punctele. Să vezi liniile care curg din A spre B. Să înțelegi că nu există personaje bune sau rele, ci personaje care nu s-au regăsit cu adevărat.

Recunosc, că nu mă așteptam la această poveste. Casa veselă a fost greu de citit, uneori din cauza faptului că era mult prea multă informație, uneori pentru că nu vedeam legăturile între acțiuni și personaje și uneori doar pentru cămi-a fost greu să relaționez cu personajele. M-am trezit aruncată într-o poveste de viața bolnăvicioasă, într-o familie în care dorințe de perfecțiune a separat 5 oameni legați prin sânge.

Recomandare

Recomand această bandă desenată celor care au un background vast în ceea ce privește lectura. O să găsești nenumărate referințe la cărți mari pe care, dacă nu le-ai citit, ai face bine să o faci. Nu este o carte de copii, deși la prima vedere pare. Dar cred că modul în care este scrisă se pliază mai bine pe cititorul matur. Cartea o puteți găsi pe site-ul celor de la Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.