Cărți

Recenzie de carte: Ghici ce-i în cutie – M. J. Arlidge

Ghici ce-i în cutie este un roman polițist pe care nu-l poți lăsa din mână. Cartea, deși face parte dintr-o serie, poate fi citită și individual, lectura volumului Ghici cine moare primul nefiind obligatorie. Eu am citit prima carte acum un an și m-am lăsat sedusă de lumea lui Helen Grace, o femeie polițist care impresionează prin curaj și poveste de viață. Recunosc că am decis să citesc al doilea volum al seriei mai mult din curiozitate, chiar voiam să aflu în ce direcție va duce M.J. Arlidge poveste polițistei cu o poveste de viață mult prea dureroasă pentru a fi spusă într-o singură carte.

În Ghici ce-i în cutie întâlnim aceeași secție de poliție pe care deja o cunoșteam, dar la o perioadă de timp după acțiunea din primul volum. Helen Grace are aceeași mască pusă pe față, încearcă să nu trădeze niciun sentiment, deși este vizibil marcată de crimele din cartea precedentă. De data asta se confruntă tot cu o persoană lipsită de scrupule. Cineva omoară bărbați prin oraș și le trimite soțiilor un cadou tare interesant în cutii. Helen are o slujbă extrem de dificilă și de data aceasta: având foarte puține cunoscute, ea trebuie să elucideze misterul. Și nu singură, Charlie este iarăși lângă ea. Ca un ghimbe în coastă ar spune polițista, dar este posibil ca doar împreună să reușească să descopere vinovatul.

Deși este un thriller foarte bine scris, cartea nu mi s-a părut că se ridică la așteptările mele. Mi-a plăcut atât de mult primul volum, încât am fost puțin dezamăgită că de data aceasta cartea nu mi-a mai dat același vibe. Dar asta se poate  întâmpla din cauza faptului că știam deja personajele, știam în ce direcție va merge povestea, nu erau multe lucrurile care ar fi putut să mă surprindă.

Da, de data aceasta descoperim mult mai multe insight-uri despre personajul principal. Ghici ce-i în cutie este o carte care te ține cu sufletul la gură, pe care nu prea poți să o lași din mână. Este o carte polițistă foarte bine scrisă, cu personaje bine conturate și cu un plot ăe care eu nu l-am mai găsit în alte lecturi.

Recomand Ghici ce-i în cutie cititorilor pasionați de literatura polițistă, celor care le place să elucideze mistere împreună cu personajele, dar și acelora care au nevoie să iasă din cotidian. Pentru că, să fim serioși, nu în fiecare zi primim o cutie misterioasă care să ne schimbe viața într-o clipită.

Cartea paote fi comandată de pe site-ul celor de la Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.