Austria
Călătorii

Ce nu trebuie ratat într-o excursie în Nordul Italiei și Austria

Mi-aș dori ca într-o zi călătoriile să devină un mod de viață. Până atunci, aștept cu nerăbdare fiecare concediu, fiecare moment în care să pot fugi din București. Nu contează neapărat destinația, atâta timp cât pot să văd lucruri noi, să încerc mâncăruri delicioase și să uit de probleme chiar și pentru câteva zile. Vacanța asta de două săptămâni a fost și nu prea planificată în avans. Călătoriile în Italia nu sunt plănuite de mine, dar cumva asta mă bucură pentru că uneori e bine să fii surprins, să îi lași pe ceilalți să se gândească la locuri de vizitat, la trasee și la cazări.

Așa am ajuns în Austria: plecând din apropierea Romei, trecât prin Padova și ajungând undeva la cota 1400, într-o cazare cum nu am mai văzut până acum. Vacanța asta a fost despre peisaje, despre cascade, MULTE cascade și despre liniște. Singurul motiv pentru care am introdus în titlu și nordul Italiei este primul punct din lista cu locurile pe care nu trebuie să le ratezi. Urmează să îți povestesc pe scurt unde TREBUIE să ajungi dacă ești în drum spre Linz, Austria.

Lacul Braies

Primul loc unde ne-am oprit mi-a tăiat răsuflarea. Văzusem poze cu lacul ăsta pe net de când mă știu. De obicei imaginile aveau citate inspiraționale deasupra lor. Dar nu mă așteptam să ajung vreodată acolo. Poate că nu-mi imaginam nici că locul este real. Pentru că, odată ajunsă la lacrul Braies m-am simțit mică. Dacă ajungi aici închiriază o bărcuță și mergi până în mijlocul lui. Noi am avut norocul să prindem o zi puțin mai mohorâtă așa că nu era plin de turiști. Ora aia petrecută pe lac cred că a fost partea mea preferată din excursie. Vezi munți peste tot, lacul are o culoare aproape ireală, iar tu ești mic. Ăsta este momentul în care îți dai seama că în lume sunt atât de multe locuri frumoase încât este păcat să nu ajungi să le vezi pe toate.

Cascada Krimml

Vacanța asta a fost cu siguranța a cascadelor! În Austria găsești câte o cascadă mai mică sau mai mare la fiecare pas. Pentru a ajunge la Cascada Krimml trebuie să treci printr-un tunel unde plătești în jur de 11 euro pe sens, iar pentru a lăsa mașina în parcarea special amenajată mai plătești 5 euro. Apoi faci un drum de cam 15 minute până la cascadă, unde prețul biletului este cam de 4 euro pe persoană. Cascada este impresionantă și dacă vrei să o vezi în toată splendoarea ei trebuie să urci la un nivel superior, o urcare destul de ușoară prin pădure.

Nu rata telecabina/telescaunul

Partea de Austria pe care am văzut-o eu e plină de telecabine și telescaune. Așa că nu ai cum să ajungi până în Linz și să nu te bucuri de priveliște de la înălțime. Pe lângă asta, poți să încerci și bobul pe iarbă, cobori un munte în doar câteva minute. Dar eu din păcate nu am fost atât de curajoasă. Andrei, însă, spune că a fost o experiență care i-a plăcut mult și cumva mă face și pe mine să îmi doresc să o fi încercat-o. Ce am încercat eu, totuși, a fost coborârea cu telescaunul singură. Am o problemă cu înălțimile și dintr-o greșeală am ajuns să cobăr singură de pe munte. Înafară de primele 20 de secunde în care m-am gândit la toate posibilitățile de a cădea, a reușit să mă detașez și să fac niște tare drăguțe de la înălțime. Încearcă întotdeauna să faci lucrurile care te sperie. Sau măcar jumătate, altfel o să fie greu în diverse situații.

Deschide ochii!

Frumusețea în partea asta a Europei este peste tot! Dacă ești pasionat de peisaje, de munți, de locurile astea unde liniștea este la ea acasă, nu o să te plictisești niciun moment. Trebuie doar să deschizi ochii și să te bucuri de minunățiile pe care natura ți le oferă. Cred că cel mai puternic sentiment pe care îl simt atunci când călătoresc este cel de a fi mică, neînsemnată în fața unor locuri care îmi vor rămâne întotdeauna pe retină și în suflet.

Fabrica de napolitane Loacker

Pentru pasionații de dulciuri, aici este Raiul! Fabrica este foarte aproape de drumul principal și adăpostește un număr imens de napolitane cu diferite arome. E păcat să treci pe aici și să nu te oprești măcar pentru a face câteva poze cu ambalajele care te fac să uiți să te oprești din cumpărat.

Pasurile

În cazul în care nu ai idee ce este un pas, ei bine un drum prin munte pe unde vezi niște peisaje de vis. Noi am ajuns întâmplător prin două astfel de locuri și a fost incredibil mai ales pentru că la un momentdat eram la o înălțime extrem de mare, unde era zăpadă și nu vedeam mare lucru în fața ochilor pentru că afară era beznă.

Dacă vrei să vezi pe unde am mai fost dă un click aici. Iar pentru mai multe imagini din vacanța asta, aruncă un ochi la mine pe Instagram.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.