Cărți

Crimele de la conacul Remy – Holly Jackson

Că sunt fană a cărților cu mistere nu mai este o noutate pentru nimeni. De asemenea, că aceste cărți sunt extrem de căutate astăzi, este o certitudine. Și, în ultimul rând, că seria de cărți a lui Holly Jackson a fost una de succes, de asemenea nu miră de pe nimeni. Acestea sunt motivele pentru care mi-a ajuns în mână acest scurt roman „Crimele de la conacul Remy”, care ne face cunoștință cu toate personajele pe care le putem întâlni în seria ,,Crima perfectă”.

Povestea are loc înaintea întâmplărilor din serie, deci poate fi citită atât ca o carte nouă, cât și ca o continuare pentru cei care vor să înțeleagă mai bine ce se întâmplă în orașul lui Pip, mica detectivă care rezolvă mister după mister. Romanul poate fi privit ca începutul carierei protagonistei, este de fapt momentul în care aceasta își dă seama că orice lucru poate fi rezolvat și că, indiferent de ce li se pare celorlalți un final bun, cu siguranță mai există lucruri nerezolvate.

Cartea ne prezintă o seară de jocuri atipică, în care personajele se costumează în membrii unei familii din anii ’20 și trebuie să descopere care dintre ei l-a ucis pe stăpânul conacului. Încă de la început Pip, așa cum o știm, se adâncește cu adevărat în mister, încercând din răsputeri să pună indiciile cap la cap pentru a ajunge prima la ucigaș. Povestea este una greu de urmărit inițial pentru că fiecare personaj are două nume: cel real și cel din joc, așa că poate dura puțin până te familiarizezi cu cine ce rol joacă.

,,Crima de la conacul Remy” nu este o carte complicată, ba dimpotrivă, e un puzzle pe care cititorul îl poate desluși odată cu Pip. De asemenea, romanul se citește foarte rapid și consider că îi va face pe care care nu au ajuns până acum la seria ,,Crima perfectă” să vrea să citească despre adevăratele cazuri nerezolvate din orașul adolescenților.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.