Cărți

Recenzie: Crima perfectă- Holly Jackson

Unul dintre cele mai chișeice lucruri pe care le-am auzit vreodată în viață este „nu judeca o carte după copertă”. M-a urmărit ani de-a rândul vorba asta de duh pe care mi-au tot repetat-o în nenumărate rânduri mult prea mulți oameni. Dar eu judec cărți după copertă, arată-mi o imagine, nu-mi spune nimic despre ea, o să îți scriu zeci de variante despre povestea care ar putea să stea în spatele ei. Asta s-a întâmplat cu cartea de astăzi: am văzut-o și asta a fost tot. A cam trebuit să o citesc. Prin asta vreau să spun că în vreo 4 ore deja aș fi vrut și partea a doua! Asta înseamnă că uneori judeci corect o carte după copertă!

Acțiunea din Crima perfectă se petrece într-un orășel în care toți oameni se cunosc între ei. Și ca orice altă carte polițistă, volumul începe cu o crimă ce a avut loc cu 5 ani înaintea acțiunii noastre. Pip, o adolescentă destul de încăpățânată, găsește scuza perfectă pentru a putea afla ce s-a întâmplat cu adevărat: o temă pentru școală. Deși cetățenii orășelului au lăsat în urmă povestea tragică prin care au trecut doi adolescenți, Pip consideră că anumite lucruri nu se leagă așa că pornește într-o căutare de fantome în care va începe să îi suspecteze pe toți apropiații săi.

Este cunoscut deja faptul că există puține cărți polițiste care te fac să stai cu sufletul la gură până poți afla cu adevărat ce s-a întâîmplat. Volumul lui Holly Jackson asta face. Îți dă toate premisele, ai toate indiciile în față și totuși la final nu îți vine să crezi care este povestea adevărată! Nu sunt multe astfel de cărți care să te amețească înainte de a îți arăta adevărul, dar Crima perfectă este.

Recomand cartea oricărui pasionat de cărți polițiste, mister și crime. Este un volum care se citește foarte ușor și care, deși nu te-ai aștepta, nu conține clișeele de care mulți cititori s-au plictisit!

Cartea poți să o găsești pe site-ul Libris.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.