Recenzie: Pierdută în așteptare – Gytha Lodge

Andreea Mihăilă  > Cărți >  Recenzie: Pierdută în așteptare – Gytha Lodge
0 Comments

Obișnuiesc ca atunci când scriu despre o carte să îți povestesc despre cum am pus mâna pe ea, despre cum am pândit-o vreme îndelungată. Astăzi este ziua aceea în care o să îți povestesc despre o carte despre care nu am știut nimic până când am citit-o. A fost tipul acela de carte care a apărut dintr-o întâmplare și care m-a făcut să spun: mai vreau! Există cărți ca asta, dar sunt puține și uneori trebuie să ai mare noroc pentru a pune mâna pe ele sau să ai oameni în jurul tău care citesc cărți bune (la mine despre asta a fost vorba).

Pierdută în așteptare pare a fi, așa cum a spus o prietenă de-a mea, un fel de Micuțele mincinoase. Doar că povestea este mai mult de atât. Acțiunea vorbește despre o crimă care a avut loc cu 30 de ani în urmă, dar care se redeschide acum pentru că, ghici ce, corpul victimei a fost găsit chiar în locul de unde dispăruse! 30 de ani mai târziu oamenii s-au schimbat, dar seara aceea în care Aurora a dispărut de pe fața pământului este prezentă în amintirea tuturor oamenilor din oraș.

Crimele sunt greu de rezolvat și când sunt recente, dar inspectorul Sheen are de rezolvat un caz la care nu s-ar fi gândit niciodată că ar mai avea vreo rezolvare. Aurora a dispărut în mod misterios, cei 6 prieteni cu care a fost în camping nu au reușit niciodată să pună piesele de puzzle cap la cap, dar el trebuie să o facă, să rezolve o crimă pe care pământul a înghițit-o.

Cartea te ține în suspans de la prima pagină, până la ultima. Nu mă așteptam ca ițele să fie atât de încurcate și nici să îmi fie aproape imposibil să îmi dau seama din cauza cui Aurora a ieșit la suprafață abia după 30 de ani. Dacă este un lucru care nu mi-a plăcut la carte acela a fost finalul, modul în care criminalul a fost prins.

Recomand cartea iubitorilor de mister, persoanelor care au nevoie de o lectură pe care să nu o uite mult timp de acum încolo deoarece asta a reușit să facă Gytha Lodge cu acest volum.

Cartea poate fi găsită pe site-ul Libris.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.