Cărți

Recenzie: Jurnalul dispariției mele – Camilla Grebe

Nu aș ști să explic de ce am vrut atât de mult să citesc cartea asta. Poate pentru că are în mijloc povestea unei dispariții. Sau poate pentru că titlul m-a captivat de la prima lecturare. Sau poate a fost doar un impuls. Știu doar că ăsta e volumul cu care termin 2020 și probabil că rezumă cel mai bine lecturile mele de anul acesta.

Camilla Grebe a scris o carte pentru pasionații volumelor polițiste. Plotul e ste extrem de simplu: un orășel nordic unde nu se întâmplă nimic. Bine, nimic cu excepția găsirii unui cadavru în mijlocul pădurii cu ceva ani în urmă. În rest, nimic. Bine, nimic dacă ne referim că doi detectivi au dispărut și doar unul dintre ei s-a întors acasă. Cu mintea tulbure pentru că suferea de o boală care nu ar fi trebuit să o mai lase (pentru că este vorba despre o femeie detectiv) să facă parte din poliție, partenerul ei dispărând fără urmă. Și apoi apare și un jurnal. Un jurnal găsit de un personaj tare straniu care nu dorește ca locuitorii micului orășel să afle că deși e băiat, iubește să se îmbrace în rochii și să poarte pantofi.

Vezi? Așa cum spuneam, nu se întâmplă nimic!

Jurnalul dispariției mele este o carte care te face să îți pui multe întrebări ale căror răspunsuri sunt greu de intuit. Recunosc că nu m-a prins de la primele pagini, că povestea merge destul de greu și că nu a fost lectura mea preferată în ceea ce privește cărțile polițiste, dar a fost o carte pe care orice pasionat al genului trebuie să o citească.

Personajele sunt bine conturate și micile detalii sunt cele care fac diferența. Mi-a plăcut mult ideea jurnalului, faptul că o dată la câteva capitole aflam informații prețioase din jurnalul pe care detectivul nostru îl ținea. Ce nu mi s-a părut realist a fost tocmai faptul că trebuia să aștept atââât de mult până mai citeam ceva din el. Personal, dacă mi-ar pica în mână un jurnal care poate ajuta la rezolvarea unei crime, l-aș citi dintr-un foc, nu doar câteva pasaje o dată la câteva zile.

Cartea poate fi comandată de la Libris și e o lectură destul interesantă cu care să îți începi noul an.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.