Film

Solo: O poveste Star Wars

Dacă mă urmărești de mai mult timp, ai aflat deja că am văzut seria Star Wars destul de târziu. Cu toate astea, m-am îndrăgostit de univers, de personaje și, deși uneori simt că sunt copleșită de ordinea filmelor, Star Wars rămâne în continuare o serie care mă captivează. Ăsta este motivul pentru care am vrut neapărat să ajung la Solo: o poveste Star Wars.

Te anunț încă de la început că poți vedea acest film chiar dacă nu ești fan al seriei sau dacă nu ai reușit până în acest moment să vezi celelalte filme. Ăsta este un mare plus pentru film, pentru că am auzit mulți oameni care spuneau că sunt descurajați de numărul mare de ore pe care ar trebui să le petreacă vizionând celelalte filme. Deci nu trerbuie să îți faci griji că nu cunoști universul, Solo: o poveste Star  Wars poate fi filmul care îți face introducerea în serie.

Cu toate astea, acest film este cu mult diferit față de restul seriei. Filmul are ca scop principal prezentarea lui Solo, de fapt, ne explică în detaliu cine era el înainte de a îi cunoaște pe Luke și pe celelalte personaje. Filmul se axează pe prima parte a vieții acestuia, înainte de a ajuns pilotul pe care toți fanii lui îl știm. Întâlnirea cu Chewbacca, motivul pentru care are întotdeauna zarurile atârnate la navă, dar și modul în care și-a primit numele, toate sunt prezentate în acest film.

Povestea este destul de simplă. Solo pleacă de pe o planetă a ororilor, dar încearcă să cumpere o navă pentru a se putea întoarce. Îl întâlnește pe Beckett și încearcă să jefuiască Imperiul pentru a putea face rost de bani. Din păcate, nimic nu merge conform planurilor, iar Solo și Beckett trebuie să găsească o altă modalitate de a face rost de bani și de a livra marfa.

Mie mi-a plăcut filmul, deși, așa cum am spus mai sus, nu seamănă neapărat cu celelalte părți ale seriei. Dacă nu aș fi cunoscut personajele și universul m-aș fi gândit la o cu totul altă poveste care să îi urmeze acesteia.

Unul dintre personajele bine jucate este Qi’ra însă, din punctul meu de vedere, ea ar fi trebuit creionată mult mai în amănunt, deoarece Emilia Clarke a făcut o treabă excelentă dându-i viață acestui personaj.

Recomand filmul atât fanilor seriei Star Wars, cât și celor care vor să descopere un alt univers, acela al luptelor intergalactice și al eroilor care nu cred despre ei că vor fi vreodată „băieții buni”.

Filmul intră în cinematografe pe 25 mai, distribuit de CineForum.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.